FÉSZEK

Évszakok az asztalon

Szerző:
Szabó Anna
Vendégséget rendezel? El akarod kápráztatni a barátaidat? Válaszd az évszak gyönyörű növényeit az asztal díszítésére! Legyen az világ vagy termés, nem fogsz vele csalódást okozni. Már csak a finom étel hiányzik!
Nincs egyszerűbb és szebb módja az asztal díszítésének ennél. Most, hogy közeledik az ősz, tucatnyi dolog közül válogathatsz. Ne ragadj le a virágoknál, használd a fantáziádat! A merész kombinációk meghökkentenek és felvidítanak!


Bensőséges fény

Az asztal díszítésénél két fontos szempontot vegyél figyelembe: a fényt és a tárgyakat, amiket használsz. Az esti asztalnál nagy szerepet kapnak a gyertyák, ezek adják meg az igazi hangulatot, legyen az ünnepélyes vagy bensőséges.

Mindenképpen figyelj azonban arra, hogy ne illatos gyertyát válassz, az étel illata domináljon, ne a világításé. Télen persze az ebédlőasztalról sem maradhatnak el a gyertyák, a kis lángok igazán karácsonyivá teszik majd a hangulatot!
Ne feledd azonban, hogy a gyertyákat nem muszáj meggyújtanod! A vízbe tett úszógyertyák, vagy egy-egy kecses, magas darab önmagában is szép látvány, és magában hordozza a fény ígéretét.
A gyertyák színe természetesen legyen harmóniában a terítékkel és a többi díszítéssel!


Termények és virágok

A virágokra ugyanaz igaz, mint a gyertyákra: itt és most a látványuk a fontos, nem az illatuk! Nem jó választás a liliom, vagy az intenzívebb illatú rózsafajták! A most nyíló őszirózsa viszont például jó, egy nagy, széles szájú vázában egy nagy csokor színes őszirózsa vidám hangulatot kölcsönöz! Vegyél elő hozzá rózsaszín szalvétákat, és egyszerű poharakat.

Ha rövid szárú virágokat kapsz, akkor fogj egy lapos, széles tálat, önts bele vizet, és a virágok fejét tedd bele. Akár kombinálhatod is az úszó gyertyákkal!


Ha valami különlegesebbre vágysz, vegyél elő egy kis kosarat, vagy egy szép tálat, és halmozz bele mosolygós, piros almákat. Tegyél bele gesztenyét és diót, vagy más őszi terményeket. Ha melléjük egy nagyobb vázába faágakat teszel őszi, piros-barnás levelekkel, már kész is a melengető lakoma helyszíne. Szintén jól mutatnak az ősz bogyós ágai!

Ki mondta, hogy a virág csak a vázába való? Szórd meg az abroszt rózsaszirmokkal, és máris leülhetsz a romantikus vacsorához!

Ezekre a díszítésekre nincs is igazán szabály. Csak az a lényeg, hogy elereszd a fantáziádat, és használd, amit magad körül látsz!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL