FÉSZEK

Új ruhában az ablak

Szerző:
Szabó Anna
Unod már a szobádat? Feldobnád valamivel? Mindig ugyanaz az unalmas kép, amikor kinézel az ablakon? Csak öltöztesd át az ablakokat, és máris, mintha kicserélték volna a hangulatot! Nem is kerül majd sokba!
Először is azt kell eldöntened, milyen stílust válassz. A forma sem utolsó szempont – ehhez vedd figyelembe, merre nyílik az ablak. Fontos, hogy a díszítés még ne iktassa ki a nyílászárókat a használatból! Szintén nem árt figyelembe venned a bútorok és egyéb textilek színét és stílusát, és azt, hogy mennyi fény jut a szobába. A második lépés a pontos méretek feljegyzése legyen!
A karnis jó megoldás arra, hogy az ablakot nagyobbnak tüntesse fel. Ráadásul a földig érő sötétítő függönyök igazán mély benyomást tudnak tenni.

Egyszerű ötletek – nagyszerű megoldások


Rafiával

Ehhez a megoldáshoz válassz könnyű függönyanyagot, például gézt. Ez azért is
jó választás, mert természetes hatású, így jól illik majd a rafiához. Ez a megoldás azoknak való, akik nem akarják nap mint nap elhúzni a függönyt, inkább csak dekorációnak szánják!
A függönyön kívül csak egy rusztikus (pl. kovácsolt vas) karnisra lesz szükséged, és némi, a függöny anyagához színben illő rafiára. A rafiával kösd fel a függönyanyagot a karnishoz, és kész is a mű. Leginkább mediterrán hatású lakásokba illik!


A megunhatatlan vászonroló

Vegyél egy egyszerű, fehér vászonrolót. Attól függően, hogy mennyi művészi hajlamot érzel magadban, akár ecsettel is festhetsz rá, de batikolhatod is! Ha gyerekeid is vannak, biztosan élvezni fogják, ha saját kezűleg díszíthetik rolójukat! Fontos, hogy mosható festéket válassz, hiszen a port nem árt néha eltávolítani a függönyből!


Szalvétafüggöny

Ugye már te sem használod az örökségül kapott textilszalvétákat? De ha szépek, itt az ideje, hogy újra hasznukat vedd! Ha olyan ablakdíszre vágysz, ami nem fogja fel a fényt, mégis látványos, akkor mássz fel egy székre, és a karnis csipeszeivel fogd meg egy-egy szalvéta csücskét. Bohókás látvány lesz, de gyorsan megszereted majd!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL