SZÉPSÉG

Milyen színűre fesd a hajad?

Szerző:
Szabó Anna
Az éppen divatos hajszínt mindig a legmenőbb sztárok hajszíne határozza meg. Ha azonban nem veszed figyelembe a saját bőrtónusodat, a szemed és a szemöldököd színét, valamint a hajad állagát és állapotát, akkor a hajfestés végeredménye akár katasztrófa is lehet.
A hajfestésnél az legyen az elsődleges szempont, hogy olyan színt válassz, amitől az összhatás jobb lesz – hiszen nem csak az számít, hogy magának a hajnak milyen lesz a színe, hanem az is, hogyan illik a többi színedhez.
Legjobb, ha fodrásszal festeted a hajad, egyrészt ő hozzáértőként bánik majd vele, tehát kisebb eséllyel károsodik így hajkoronád, másrészt érdemes meghallgatnod a színt illető véleményét is, mert nem biztos, hogy jól fog állni, amit kinéztél. Ha mégis otthon, saját kezűleg fested a hajad, akkor a természetes hajszínednél legfeljebb két árnyalattal sötétebb, vagy legfeljebb két árnyalattal világosabb festéket használj!

Kövesd tanácsainkat, hogy a bőrtónusodnak és szemszínednek leginkább megfelelő hajszínt válaszd!


Hideg tónusú bőr

A halvány rózsaszín árnyalatokat tartalmazó bőrt hívják hideg tónusúnak.
Az igazi ártatlan, angyali külső a szőke hajú, kék szemű nőké, a kék szemű barnák pedig nagyon szokatlanok és lenyűgözőek – ráadásul a megfelelő barna árnyalat még kékebbé teszi a szemet. A szürke szem mindenhez illik.
Aranyszabály: Ha gyakran el szoktál pirulni, és mindentől pirospozsgás leszel, akkor olyan színeket használj, amikben van egy kis hamuszínű árnyalat, mert az ellensúlyozza az arcod rózsaszínjét.



Meleg tónusú bőr


A bőröd barackszínű, krémszínű, fehér színű sárgás árnyalatokkal, olajbarna, mediterrán típusú, ázsiai típusú, sötét vagy fekete. A szemed barna, mogyoróbarna vagy zöld.
Aranyszabály: Ha barna a szemed és sötét a szemöldököd, akkor nagyon gondold meg, hogy szeretnél-e szőke hajat. Ha barnára szeretnéd festeni a hajad, akkor gazdag aranybarna vagy omlós tejcsokis árnyalatot válassz. A fakó arcbőrhöz nem illik a sárgás arany és a világos bronz. A sötétbarna, a sötétvörös és a burgundi színű haj viszont életet visz az arcbőrbe.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL