UTAZÁS

Mássz fel a mesék birodalmába!

Szerző:
Szabó Anna
A hófödte ormokon sétálva, mintha megszűnne körülöttünk minden. A hétköznapi rohanás, az autók zaja, az örökös idegeskedés, és még sorolhatnánk. Itt mindez nem létezik. Csak a tündérek lakta legendásan csodás lankák, a muzsika és a nyugalom minden formája.

 

Képzeletbeli utazásunkon tündérszárnyakkal felreppenve most a Salzkammergutot érintjük.


Salzburgtól közel negyven kilométerre fekvő Wolfgangsee, a salzkammerguti tóvidék egyik kiemelkedő szépségű látványossága és egyben a tóvidék legnagyobb kristálytiszta tava. Ez a hihetetlenül csodálatos környezet híres művészek, uralkodók és családjaik számos tagját vonzották a környékre már a 19. századtól kezdve. A világhírű Bad Ischl fürdőt akár a Wolfgangseet, meleg vizű források duzzasztják. A modern gyógyfürdő és üdülőhely adta otthonát Ferenc József nyári palotájának is. Hajója ma is a tó vizén ringatózik. A festői tájon számtalan téli sport lehetőséget találhatunk.


A közelben található Dachstein vagy Obertauern varázslatosan szép sípályái kezdőknek és profiknak egyaránt felejthetetlen élményt nyújt. Az est fényeiben tündöklő romantikus hegyvidékben meghúzódó hüttékben pedig mennyei gőzgombócot, forralt borokat, és egyéb ínycsiklandó osztrák specialitásokat fogyaszthatunk.

Aki a síelést nem szereti annyira, választhatja a kirándulást, vagy cseppkőbarlang látogatást is, de bőven elég, ha egyszerűen csak hagyja, hogy kényeztesse őt valamelyik wellness hotel újjászületést nyújtó szolgáltatása. A család centrikus szálláshelyek szinte kivétel nélkül jól felszerelt, modern, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal kedveskedik a pihenni vágyóknak. A harapnivaló friss levegő, a napsütésben szikrázó havas tájak látványa, önmagában is megéri az ideutazást.


Néhány tipp: Ha a Fuschl-tavon bérelsz szállást, (akár panzióban, akár magánházban) a 12 év alatti gyerekek ingyenesen étkezhetnek. Kisgyerekes családoknak ajánljuk az Attersee-Gyermekparadicsomát, vagy a Holler- és a Kinder tanyát. Wolfgang tavon az "Állatok faluja" nyújt egyedülálló élményeket a gyerekeknek.


Aki itt tölti az adventet, úgy érezheti, mintha valamiféle mesébe csöppent volna. Amikor kigyulladnak a környékbeli apró falvak fényei, a piciny vendéglőben felcsendülnek a világ legszebb dallamai úgy érezhetjük, mintha tündérek lakta helyen pihennénk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL