LELKIPATIKA

Gyógyító kristályok, gyógyító füstölők

Szerző:
Szabó Anna
Sokan hisznek benne, az emberiség kezdete óta, hogy a kristályoknak, és a füstölőknek gyógyító és egyéb mágikus erejük van...

Füstölők

A japánok szenkónak hívják. És több mint ezer éve használják.
Persze, ez is Kínából került hozzájuk, gyógyszerekkel és füvekkel kereskedő emberek hozták magukkal. De hamarosan már nem csak a gyógyításhoz
(és persze ördögűzéshez) használták, hanem a saját maguk örömére is.
Amikor a buddhizmus népszerű lett, rengeteg fogyott belőlük, mert imádsághoz, felajánlásként is rengeteget gyújtottak.
A buddhizmusban a füstölő mindig szerepel valahol, felajánlásként apró füstölődarabokat égetnek, még ma is, a meditációhoz, a zazenhez füstölőrudat gyújtanak.

Az illatos környezet

Bár azt vallják, hogy a füstölő illata nem fontos, és nem segít a meditációban, nem szükséges a megvilágosodás eléréséhez, az illatos környezet mégis segít. Ha másban nem, a meg szokott illat segít koncentrálni, nem kell az órádra pislantani, hogy mennyi idő van még hátra a meditációra félretett percekből.

Gyógyítás kristályokkal

A kristályokkal gyógyítók azt vallják, minden élő szervezetnek van egy „rezgő energiarendszere” ebbe tartoznak a csakrák és a meridiánok, energiavonalak is. Ha a megfelelő kristályokat használják, képesek azzal összehangolni az energiarendszert, újra kiegyensúlyozni a szervezet működését, ezzel segítik elő a jobb fizikai állapotot.

A legkorábbi írásos emlékeink az egyiptomiaktól származnak. Létezik egy olyan papirusz, melyen arról van szó, melyik ékkövet milyen betegségre kell alkalmazni. De fellelhetők nyomai a kristályokkal való gyógyításnak az indiai és az ősi kínai kultúrában is, már vagy ötezer évvel ez előttről.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL