Hozzávalók:
4 piros paprika
400g natúr tonhaldarabok
2 ek sovány túró áttörve
2 ek sovány tejszín
1 kk közepesen erős mustár
1 ek apróra vágott metélőhagyma
Só és bors
1. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját. A paprikákat négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, majd héjukkal fölfelé lerakjuk egy tapadásmentes bevonatú tepsiben. A grilltől 20cm-re betesszük a sütőbe, 10-15 percig grillezzük, míg a héjuk megbarnul és felpúposodik. Kivesszük a sütőből, hagyjuk lehűlni, és lehúzzuk a paprika héját.
2. A tonhalat villával összetörjük, beletesszük a túrót, a tejszínt, a mustárt, és összedolgozzuk lágy, homogén krémmé. Sózzuk és borsozzuk. Legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
3. 4 előhűtött tányérra egy-egy paprikanegyedet teszünk, lefedjük tonhalkrémmel. A műveletet kétszer megismételjük, a tetejére kerül a negyedik paprikanegyed. Megszórjuk metélőhagymával, és frissen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK