GYERMEK

Beszélgetés képzelt barátokkal

Szerző:
Szabó Anna
A gyerekek előszeretettel beszélgetnek babáikkal, plüss állataikkal, vagy éppen képzelt barátaikkal. A szülő ilyenkor aggódni kezd, ám erre semmi ok, ugyanis a fantáziajátékok fejlesztik az egészséges képzelőerőt, és ennek később még sok haszna lehet.

 

Azok a gyerekek, akik fantáziájukat megmozgató játékokat kedvelnek, később több dologra tudnak majd figyelni, sőt, az életben is több örömük lesz. A fantáziajáték velejárója, hogy a gyerek, miközben bizalmasan elmeséli a macijának mindazt, ami benne feszül, levezeti esetlegesen negatív érzelmeit, haragját, féltékenységét. Ez a fajta társalgás oldja a feszültséget, ráadásul fejleszti a problémamegoldó képességet és a kommunikációs készséget.

Jó, ha te is bekapcsolódsz ebbe a fantáziajátékba. Például, ha a gyerek képzeletbeli barátjára fogja egy tárgy eltörését, cáfolat helyett célszerű üzenni ennek a barátnak, hogy máskor jobban vigyázzon. Az üzenetet a gyerek azonnal érteni fogja. A figyelmes szülő egyébként is segítheti a gyerek egészséges képzelőerejének fejlődését, életkorához igazodva megteremtheti a képzelőerő játékbirodalmát.

{KEPGALERIA}

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL