ANGYALISKOLA

Légy angyal - könnyebb, mint gondolnád!

Szerző:
Szabó Anna
Angyalaink önzetlen segítsége felbecsülhetetlen érték. Egy segítő kéz, amikor a legnagyobb szükség van rá, egy mosoly, ami átlendít a nehéz pillanatokon - ugye milyen csekélységnek tűnik? Aki nem érti, milyen fontosak ezek a pillanatok, annak szürke és sivár a világa. Pedig nagyon könnyű megszínesíteni…

 

Ez egyáltalán nem nehéz. Csupán aranyozd be mások borús pillanatait és figyeld, hogyan változik meg általuk a te világod is.

Legtöbbünk rohan, néha nem is azért, mert valóban rohannunk kell, csupán azért, mert sikk rém elfoglaltnak lenni. Aki elfoglalt, az fontos is egyben, hiszen az idő pénz, és akinek sok a dolga, annak kevés ideje marad. Akinek úgy tűnik, kevés ideje van, annak minden pillanata megfizethetetlen, vagyis ő maga pótolhatatlan. Rém egoista hozzáállás ez az élethez, és főként a minket körülvevő emberekhez. Jobb, ha szembesülsz a gondolattal, hogy te sem vagy pótolhatatlan. Szomorú, de tény, hogy rohanó világunkban nem mi vagyunk fontosak. Fontos a lakásunk és annak törlesztő részlete, a telefonunk, és a hozzá tartozó előfizetés, a laptop, és benne az internet. Ezekért hajtunk, fogyasztók vagyunk, akik balga módon ki vagyunk éhezve a szeretetre, a szerelemre, de legalább az elismerésre, vagy a megbecsülésre. Mégse szontyolodj el, csupán gondolkozz el azon, mennyire szeretnéd, hogy kilépj ebből a szó szerint ördögi körből, és megnyisd a szívedet, hogy angyali éned kiléphessen a fényre?

Lépj ki az ördögi körből!

Soha ne szalassz el egy alkalmat sem, hogy mondj valami kedveset. Ne ígérj, ne hazudj és még csak ne is füllents! Keresd tudatosan az emberekben a jót, figyeld őket, és próbáld meglátni mindenkiben az értéket. Ne azt nézd, mit csinálnak rosszul, ne azt keresd, mi áll rosszul nekik. Azt figyeld, mitől egyedi, mitől pótolhatatlan – ha ezt megtalálod, nyugodtan adj hangot neki. Tarts tükröt eléjük és bízni fognak benne, hogy így segíthetsz nekik, amikor megrendül az önbizalmuk.


Gondold át újra, mennyire vagy elfoglalt. Ne hidd, hogy a mókuskerékből kiszakadni olyan nagy áldozat. Még akkor sem, ha olyasmit készülsz tenni, ami ahhoz képest „időpocsékolásnak” tűnhet. Ugyanazt az életutat járjuk be mindannyian, vannak, akik még nagyon az elején járnak, sokan veled együtt most húzzák az igát, és néhányan már megérdemelt nyugdíjas éveiket élvezik. Ők azok, akik melletted voltak, amikor a szárnyaidat bontogattad, ideje törlesztened. Szinte mindannyiunk környezetében van egy idős rokon, aki képes órákig beszélni, tulajdonképp a semmiről. De neki ez a „semmi” az élete - a csekkjei, a nyugdíja, az unokái, akiknek nincs már idejük rá, a gyerekei, akik rettentő elfoglaltak, vagy a szerettei, akik már nincsenek vele.

Ne félj időt szakítani rá!

Egy délutáni séta, egy tea, vagy csak egy órácska szombat délelőtt a piacon - neked egy óra, de neki egy hét vagy kettő egy órába sűrítve! Sokan egyre zárkózottabban éljük az életünket, a rohanás, a bizalmatlanság okán a jó cselekedeteinket is pénzben mérjük „Csak hagyjanak békén!” címszó alatt. Pedig sokunknak van olyan hobbija, amit lehet közösségi munkaként is kamatoztatni. Ha szeretsz olvasni, tedd ezt néha egy beteg ember ágya mellet, ha szeretsz kertészkedni, vigyél virágot egy közeli idősek otthonába, ha szeretsz sütni, tegyél ki egy doboz sütit a munkahelyeden, ha szeretsz állatok között lenni, menj ki egy menhelyre. A hobbid mások számára is okozhat örömöt, ami látva, milyen sokat ér nekik, később a te örömöd is lesz egyben. Ha kedvet kapnál, csak néhány kattintás és találsz olyan közösséget, ahol segítenek kiválasztani, hol tudnád kamatoztatni a hobbidat.

Persze még mindig ott van, hogy az időd pénz és mégis csak szívesebben tennél valamit anélkül, hogy kapcsolatba kellene kerülni azokkal, akiknek örömöt szereznél. Utolsó lehetőségként adományozhatsz is, elsőként pénzadománnyal támogathatsz olyanokat, akik már mertek lépni. Ahogyan arra is van lehetőség, hogy vért adj vagy épp beteg gyerekeknek add a régen levágott copfodat, amivel megkönnyítheted életük legsötétebb napjainak elviselését.

Miután megszületik benned az igény, hogy önzetlenül adj, azután már csak akarni kell és van rá lehetőség. Persze számolj azzal, hogy az „önzetlenség” nem divat, sőt sokan bolondnak is fognak nézni - egyedül angyalaid nem, és azok, akik szívük minden melegével, hálával gondolnak majd rád. Lesz ebből hasznod? Igen. Először a jó érzés, utána pedig kitárul feléd egy új világ, ahol egymásra találtok ti, a földre szállt angyalok.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL