SZÓRAKOZÁS

Csomor Csilla újra színpadon

Szerző:
Szabó Anna
Csomor Csilla több, mint egy éve nem kötődik semmilyen színházi társulathoz. Ahogyan több helyen is hallhattuk korábban, nem kis vállalkozásra adta a fejét. Egymás után két olyan színházi ikonról is színpadra vitt egy-egy monodrámát alkotótársaival, akiknek élete és munkássága példaértékű, és méltatlanul keveset emlékezünk meg róluk.


Csilla a Bakelit Multi Art Center színházi befogadó pályázatának egyik sikeres nyertese az „Édes Rózám!”-Déryné szerelmes élete, és „A nemzet csalogánya”-Blaha Lujza dalos élete című darabjával. Az előadások október 24-én és 29-én 20 órai kezdettel kerülnek bemutatásra.

Miért épp Dérynére és Blahára esett a választásod, amikor eldöntötted, önálló esteket hozol létre?

Cs.Cs.: Déryné életének színrevitele nem volt kérdéses számomra, hiszen már gyerekkorom óta foglalkoztatott a dolog, hogy ennek a kivételes, páratlan tehetségű asszonynak a sorsát meg kell mutatnom a nagyérdeműnek. Blaha Lujza esetében épp a kényszerpihenő volt motiváló erő, mert színpadi feladatok hiányában a kreativitásomat szerettem volna kihasználni.

Az, hogy épp ennek a két színésznőnek az életútját mutatom meg korántsem a véletlen műve. Blahához nem csak érzelmi kötődésből nyúltam, hanem a missziós tevékenységen túl már rendszerben, sorozatban gondolkodtam, hogy lesz folytatás…
 

A monodráma nem épp a legkönnyebb műfaj a színpadon, sőt… Ez egyfajta bizonyításod is a szakma felé?
Cs.Cs.:
Pontosan a műfaji nehézség, ami vonzott! Nem véletlenül nevezik a szóló, vagy egyszemélyes színpadi estet a színházi műfajok királyának. Ezekben az előadásokban szakmai tudásom esszenciáját tárom a nézők elé. A feladat óriási, az elismerés nagyon jólesik.


Eddig milyen visszajelzéseket kaptál mind a szakma, mind pedig a közönség részéről, szeretnek ebben a két szerepben?
Cs.Cs.:
A Déryné estemre életem legszebb kritikáját kaptam! Bárhol jártam eddig a közönség nagy szeretettel és örömmel fogadott. Azt gondolom, hogy egy színésznőnek színésznőt alakítani nagyon hálás feladat. Az előadások megalkotásánál arra törekedtünk, hogy sok érdekesség is kiderüljön az általam megformált asszonyokról, mert a néző szeret kicsit a kulisszák mögé látni.


Legközelebb melyik darabbal és hol láthatunk Téged?
Cs.Cs.:
Október 24-én 20 órakor az „Édes Rózám!”-mal, október 29-én 20 órakor „A nemzet csalogánya”-val a Bakelit Multi Art Centerben. Ezzel kapcsolatosan a Bakelit M.A.C. és a Csomor Csilla hivatalos oldala Facebook oldalakon folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők!
Köszönjük az interjút, nagyon sok sikert kívánunk a munkáidhoz!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL