FOGYÓKÚRA

3 órás diéta

Szerző:
Szabó Anna
Nincsenek tiltott ételek, semmi kalória meg szénhidrát-számolgatás, és mégis több mint félkilós garantált fogyás egy héten. Az egyetlen megkötés, hogy minden három órában tényleg enned kell. Túl jónak hangzik? Na, de hogyan is működik?
Ez a legújabb diétaőrület a hírességeket tornáztató Jorge Cruise jóvoltából szárnyalt föl magasra, állítólag Amerikában vagy hárommillióan próbálkoznak az ötletével. Szerinte az időzítés a fontos, nem az, hogy mit eszel.

Azt állítja, hogy a 3 órás diéta folyamatosan „reset”-eli, visszaállítja a szervezet anyagcseréjét, az inkább égeti a zsírt, és nem raktározza. Ha a megfelelő időben eszel, az kikapcsolja a szervezetednek azt a rendszerét, ami az éhhalál ellen véd. (Ettől raktározunk el olyan szorgosan annyi zsírt, földolgozva mindent, amit csak megeszünk, a szervezetünk nem tudja, hogy nem kel megvárni a következő mamut-vadászatot, csak le kell ugrani a kisközértbe…)


Azért semmi négyfogásos ebéd!

Noha azt mondja, azt eszel, amit csak akarsz, és ez lehet akár hamburger meg csoki is, az adagok mérete azért fontos. Háromóránként ehetsz ugyan, de csak valami kisadagot. Egy átlagos napra hat étkezés jut, reggeli, ebéd, vacsora, közöttük két apró, 100 kalóriás étkezés (ebbe azért egy jó kis gyümölcsjoghurt simán belefér…), meg egy szegényes, 50 kalóriás „jutalom” még lefekvés előtt.
Veszélye a dolognak, hogy ha nincs megszabva, mennyit egyél napközben, az ember hajlamos kicsit (kicsit??) nagyobb adagot választani… Jó, ha a napközbeni falatozás sok-sok gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmaz.


Változik tőle a testsúlyunk?

Hát persze. De ne várj tőle csodákat. Mint minden épeszű diéta, a fokozatosságon alapszik, és azon, hogy odafigyelsz, mennyit eszel. Csak megkönnyíti a dolgodat, hogy legalább éhezned nem kell.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL