GASZTRO

Pupusas őrület - avagy receptek a tüzes kontinensről

Szerző:
Szabó Anna
Ezúttal a latin konyha világába kalauzol el állandó szerzőnk, RGM, aki méltán híres regényeiről és ínycsiklandó receptjeiről. Következzék most tőle 5, könnyen elkészíthető, de az ízlelőbimbók felajzására alkalmas finomság!

 

A férjem még sosem csinált ilyet, de egyik nap elkönyvjelzőzött nekem egy receptet, amit az egyik közösségi oldalon talált. A kedvencekben megtalálod – mondta, és én abbéli döbbenetemben, hogy nem egy motort vagy autót kell megnéznem, bevallom, aznap teljesen elfelejtettem rápillantani ama remekre. Másnap délután leendő sógornőmet hívtam telefonon, aki éppen a konyhában tüsténkedett, és arról számolt be, hogy éppen egy chilei ételt készít el. Kétszer rákérdeztem, hogy mi a neve, de akkor sem tudtam megjegyezni, csak annyit, hogy valami lepényszerű akármi, amit serpenyőben süt, és mindenféle jóval van megtöltve. Abban maradtunk, hogy kérem a receptet.

Este lebuktam. Csabi megkérdezte, milyennek találom a receptet. Azt, amit meg sem néztem, így bűntudatosan azonnal a géphez ültem megkeresni. Valami latin recept, olyan lepényszerű, mondta. És derengeni kezdett. Aztán rápillantottam a monitorra, és az üzenő falamon, mintha csak kísértene, megláttam, hogy az egyik volt diákom éppen kiposztolta az anyukájának az Eszter által tökéletesen körbeírt étel képét. Felirat: „Anyu, ezt csináld meg nekem légyszi!” A kép alatt: Pupusas. Azóta már számtalanszor belebotlottam, többször elkészítettem, óriási sikerrel, és rákaptam a latin konyhára. Az alábbi receptek, mindenkit előre figyelmeztetek, egyáltalán nem autentikusak, úgymond, át lettek „magyarítva”. És akkor jöjjön:



{KEPGALERIA}

***

Randevú a Nílus partján
Rupáner-Gallé Margó
Aba Könyvkiadó, 2013

Betti és Iván esküvőjét a vőlegény új egyiptomi szállodájában tartják. A nap szenzációja mégis az, hogy a legidősebb Márai lány, a gyönyörű Izadóra, egy olasz macsóval tűnik fel az esküvőn, ahol - két év után először - belebotlik gyermekkori szerelmébe, Dávidba. Az olasz fiúnak emiatt rövid úton távoznia kell, bár Dávidot is Iza zárta ki az életéből, miután közös gyermekük halva született, s a lány képtelen volt feldolgozni a veszteséget.
De ami összetartozik, az előbb-utóbb össze is nő.

A szfinx mogorva tekintete alatt újra fellángol egy régi szerelem, és bár a feketehajú magyar szépség az arabokat királynőjükre, Nefertitire emlékezteti, s ebből bonyodalmak is keletkeznek, Márai Izadóra a Níluson végre révbe érni látszik.

Vagy csak látszik? Mert ekkor megint történik valami, aminek semmiképpen sem szabadott volna megtörténnie...

A Szivárvány könyvek hatodik kötetében RGM a legjobb formáját hozza, ami azt jelenti, hogy a könyv utolsó oldaláig lobogó szenvedélyek és meghökkentő fordulatok tartják izgalomban a romantikát és kalandot kedvelő olvasót.

Megrendelhető, idekattintva >> 

A könyv megvásárolható a nagyobb hírlapárusoknál is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL