SZÉPSÉG

Derítsd ki, milyen a bőrtípusod!

Szerző:
Szabó Anna
Mindig azt mondják, hogy a bőrtípusunknak megfelelő termékeket vegyünk, de honnan tudjuk meg, hogy milyen a bőrtípusunk? Rövid útmutatónk segítségével könnyen kiderítheted.

Zsíros
Ha a bőröd mindig fényes, és nagyok, tisztán láthatók a pórusok, akkor valószínűleg zsíros a bőröd. Ahogy öregszel, ez majd a javadra fog válni, mert a bőröd által termelt faggyútöbblet még évekig rugalmasan fogja tartani a bőrödet.
Ha zsíros a bőröd, akkor reggel és este habzó vagy gél állagú arclemosót használj, és hetente kétszer gyengéden radírozd le az arcbőrödet. Kerüld az erősebb, szemcsés bőrradírokat, mert azok még intenzívebb faggyútermelésre ösztönzik a bőrödet – olyat keress, amiben nagyon apró radírozó gyöngyök vannak. Használj pórusösszehúzó tonikot, és reggel és este könnyű hidratáló krémmel vagy mattosító géllel hidratáld az arcbőrödet.

Száraz
A száraz bőr foltokban érdes vagy hámlik, és egyáltalán nincsenek zsírosabb részei. A fűtés, a nagyon meleg vagy nagyon hideg időjárás és a túl sok napfény még rosszabbra fordítja a száraz bőr állapotát, ami könnyebben elveszti a rugalmasságát, és hamarabb megjelennek rajta a halvány ráncok.
Ha száraz a bőröd, akkor tejes arclemosót és gazdag arckrémeket használj, amik jól esnek a bőrödnek. Az éjszakai krémek használata különösen fontos, mert a száraz bőr még éjszaka is intenzív hidratálást igényel.

Normál
Ha normál bőröd van, akkor nagyon szerencsés vagy! A bőröd majdnem mindig egészségesen néz ki, és a pórusok szinte láthatatlanok. Külső hatások vagy a nem megfelelő termékek használata miatt alkalmanként előjöhetnek száraz foltok a bőrödön.
Mindenképpen normál bőrre kifejlesztett termékeket használj, nehogy túl sok nem kívánatos nedvességet kapjon a bőröd, vagy esetleg túl keveset, ami miatt kiszáradhat.

Vegyes
Ha a T-zónában (homlok, orr, áll) zsíros a bőröd, de máshol száraz vagy normál, akkor vegyes a bőrtípusod. Szerencsére nem vagy egyedül, és rengeteg olyan terméket lehet kapni, amit kifejezetten a vegyes bőrűek számára fejlesztettek ki.
Használj könnyű, olajmentes termékeket, amelyek mattá teszik a bőrt, és éjszakára gazdagabb, nehezebb hidratáló krémet használj, különösen a szárazabb részeken.

Érzékeny
Ha kivörösödik a bőröd, amikor kilépsz a forró vízzel teli fürdőkádból, vagy a hideg nagyon kicsípi az arcodat, és ilyenkor úgy érzed, hogy feszül vagy viszket a bőröd, akkor az érzékeny bőrűek táborába tartozol. Ha az új termékek – arckrémek, smink – hatására kivörösödik a bőröd, az is azt mutatja, hogy érzékeny a bőröd. A rossz étkezési szokások vagy a stressz hatására túlérzékennyé is válhat a bőröd, de ilyenkor ugyanúgy kell gondoznod, mint máskor.
Illatmentes termékeket használj minden bőrfelületen, és kerülj mindent, ami alkoholt is tartalmaz. Keress olyan termékcsaládot, ami tökéletesen ápolja a bőrödet, és ha megtaláltad, ragaszkodj hozzá.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL