FOGYÓKÚRA

A zónadiéta

Szerző:
Szabó Anna
A zónadiéta kiötlője Barry Sears, aki szerint van egy beépített genetikai zóna, amit az őseink hagytak ránk, és ami optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást a szervezetünkben.
Sears arra alapozza nézeteit, hogy az emberi génállomány evolúció által okozott változásai nagyon aprók voltak az elmúlt 100 000 évben, ezért a mai feldolgozott élelmiszerek nagyon megterhelik az emésztőrendszert.


A diéta lényege a magas fehérje-, valamint közepes zsír- és szénhidrátbevitel

Sears állítása szerint 40% fehérje, 30% zsír és 30% szénhidrát bevitele lenne az ideális, ez felelne meg a legjobban a genetikailag kialakult követelményeknek.


A zónadiéta nagyon sok embernél működik 

Egyre több híresség tér át az Atkinsről erre a sokkal enyhébb diétára. A zónadiéta ugyanis nagyon meggyőző érveket sorakoztat fel, amelyek nagy része nagyon logikusan hangzik. Nekem az nem stimmel benne, hogy genetikailag előre el van rendelve, hogy mindenkinek ugyanolyan arányban van szüksége fehérjére, zsírra és szénhidrátra, hiszen ez egészen biztosan nem igaz. Mert ha igaz volna, akkor például az eszkimók, akiknek az étrendje 80%-ban zsírt tartalmaz, mind nagyon betegek lennének emiatt. Sears erre nem tud magyarázatot adni.


Hogyan válasszunk diétát?

Amikor kiválasztasz egy diétát, ne feledd, hogy mindannyian mások vagyunk, és ami valakinél működik, az másnak semmiféle eredményt nem hoz. És ha még nem találtad meg a számodra megfelelő diétát, akkor értekezz szakemberrel, aki megállapítja a táplálkozási szükségleteidet, és saját, személyre szabott diétát állít fel neked.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL