SZÉPSÉG

A gyönyörű szemöldök titka

Szerző:
Szabó Anna
Hogyan tegyük tökéletessé szemöldökünket tíz perc alatt? Először is emlékezz arra, hogy a kevesebb gyakran több. Ne húzz ki olyasmit, amit később megbánhatsz. Az, hogy eddig mindig visszanőtt a szemöldököd, nem jelenti azt, hogy ezután is vissza fog nőni.
A szemöldök nem arra való, hogy mindig a legújabb divatirányzatot tükrözze. Találj egy formát, ami illik az arcodhoz, és ne változtass rajta. Ha kétségeid vannak, beszélj valakivel, aki túlbuzgó csipesze áldozata lett, ő majd egy életre elrettent a felesleges tépkedéstől. Ne feledd, hogy bármikor kitéphetsz pár szálat, aztán másnap megint párat. Ha megfogadod tanácsainkat, elkerülheted, hogy olyan szálakat is kitépj, amelyeknek pedig ott lenne a helyük.


A forma kialakítása

Egy régi fogkefével vagy szempillaspirállal fésüld felfelé a szemöldöködet, majd egyengesd el, hogy szép sima legyen. Ha van pár nagyon hosszú szál, ne húzd ki őket. Vágd le a végüket, hogy szépen ráfeküdjenek a többi szőrszálra.


Ezután jégkockával kend be a szemöldöködet, hogy kicsit érzéstelenítsd azt a területet (valószínűleg így is fog fájni egy kicsit, de a szépségért meg kell szenvedni).

A szemöldök belső széle legyen egy vonalban a szemed belső sarkával.

Úgy tudod könnyen megállapítani, hogy a szemöldök vége meddig érjen, hogy elképzeled, hol találkozna a szemöldököddel a szemed alatti vonal, ha meghosszabbítanád felfelé.

A szemöldök íve kövesse a felső szemvonal ívét.



Tépkedés vagy szedés

Először tépd ki a kósza szőrszálakat középen, az orrod fölött. Ezzel a tépkedéssel járó fájdalmat is könnyebben megszokhatod, mert ez a terület nem annyira érzékeny, mint a szemek fölött.

Először csak az egyik szemöldöködet csináld meg, utána a másodikhoz azt használhatod mintának.

A szemöldök alsó részén kezd el a tépkedést, és belülről, az orr felől haladj kifelé. Erősen, de óvatosan ragadd meg a szőrszálat, és a növés irányában húzd ki. Ha gyorsan téped ki a szőrszálat, akkor lehet, hogy a bőr felszíne alatt elszakad a szál, és be fog gyulladni. Fájdalmas, és nem túl vonzó látvány.

Egyszerre csak egy szálat tépj ki.

Ha a szemöldök fölötti részhez értél, akkor nagyon óvatosan szedd ki a rakoncátlan szálakat, és egyszerre mindig csak keveset tépj ki. Az aranyszabály általában tiltja, hogy a szemöldök fölötti részről is kiszedd a szőrt, de néha muszáj megtenni, ha szép ívű szemöldököt szeretnél. Azonban emlékezz arra, hogy ez drasztikusan megváltoztathatja a szemöldök ívét, és a szőrszálak nem mindig nőnek vissza! Legyél nagyon óvatos, és ha kétségeid vannak, ne csináld, nem véletlenül találták ki az aranyszabályt.


Ha pedig egyáltalán nincs ötleted, hogyan csináld meg a szemöldöködet, menj el kozmetikushoz, ő majd megcsinálja, és neked aztán már csak az újra kinövő kósza szálakat kell kitépkedned.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL