2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Biliztetés

Ambus Kata

Gondolkoztál már azon, vajon régen hogy bírták az anyukák eldobható pelenka nélkül? Vagy hogy különböző kultúrákban hogyan szoktatják rá a kisgyereket, hogy WC-re járjanak?


Az első lépéseket neked kell megtenned. Meg kell figyelned és tanulnod érteni a babád jelzéseit, a napirendjét, szokásait, meg kell figyelned az összefüggést az etetések és pelenkaváltások között.
Mostanában nem divat korán bilire szoktatni a gyereket, azt mondják: hadd menjen minden a maga természetes módján. De biztos, hogy az a természetes?
A pszichológusok is óvnak a bilire szoktatástól, de az ő félelmeik a régi dőkben szokásos, kemény „idomításon” alapulnak. A mi módszerünk meg a gyerekkel való kommunikáción, a szokásai elfogadásán, nincs büntetés, harag, nyomásgyakorlás.

A kezdet
Érezd meg, mikor kell a picinek pisilni, és abban a pillanatban adj ki valami „pssss”szerű hangot. Ha meg akkor kezd épp pisilni, amikor nézed, azonnal pssss-egj rá. Pár nap elteltével már hozzá fogja kötni ezt a hangot az ürítéshez.
Ekkor, ha úgy érzed, pisilnie kell, tartsd finoman, de biztonságosan a bili fölé, és közben hallasd a „pisilős” hangot. Ha úgyis közel az ideje, a kicsi ilyenkor már el tudja lazítani az izmait, és rendelésre pisil. És hamarosan már nem csak a hangot, hanem a pozíciót meg a bilit is hozzáköti az ürítés érzéséhez.
De mikor?
A legjobb hamar, születéstől 4-5 hónapos korig. Ilyenkor könnyen tanul ilyesmit.
Meddig tart?
Eltarthat akár két éves koráig is, hogy abszolút biztosan tudja kontrollálni a dolgot, de már jóval ez előtt megbízható lesz, csak néhány „baleset” jön be.
És az idősebb babák?
Ha lekéstél az első és legfogékonyabb időszakról, akkor sincs nagy baj, legfeljebb egy kicsit módosítasz a módszeren. Ha szerencséd van, még a hat hónaposnál idősebb baba is fogékony lehet a „tréningre”. Mindenféleképpen próbáld ki a módszert, pár hétre legalább, meglátod, van-e valami hatása.
Semmiféleképp ne büntess, nyugi. És ne várj azonnal tökéletességet.
 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve

Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve

Az interneten ezrével lehet fellelni finomabbnál finomabb muffin recepteket, legyen szó édes, vagy sós változatról. Ezek a receptek azonban egészen mások, ugyanis a muffin formára csak azért van szükség, hogy elkészíthessük az ételek mini variációját, ami rendkívül gusztusos látvány. Mutatjuk a 4 legfinomabbat, melyek minket azonnal levettek a lábunkról.

Tovább »
Milyen sötét titkot rejt az életed? - A Mágikus Csontok Tarot kártya felfedi

Milyen sötét titkot rejt az életed? - A Mágikus Csontok Tarot kártya felfedi

A Mágikus Csontok Tarot kártya célja, hogy rávilágítson életed sötét titkaira, pontjaira, azokra a belső igazságokra, amelyekkel nem mersz szembenézni. Az ősi csontjóslás és a Tarot misztériuma találkozásának köszönhetően pontos képet kaphatsz arról, mit rontasz el az életedben, vagy mi miatt nem úgy alakulnak a dolgaid, mint azt szeretnéd. Kíváncsi vagy, mit árulnak el rólad a Mágikus Csontok?

Tovább »
Mely Univerzális Törvény hat rád az év második felében? - Kiolvastuk a csillagokból!

Mely Univerzális Törvény hat rád az év második felében? - Kiolvastuk a csillagokból!

Létezik az Univerzumnak egy saját rendszere, amin keresztül érvényesíthetjük az akaratunkat, megteremthetjük a vágyainkat. Ez a rendszer az Univerzum Törvényeiből áll, az élet hét spirituális törvényéből. Tudd meg, hogy melyik Univerzális Törvény hat rád az év második felében, ami hozzásegíthet sikereidhez és vágyaidhoz! 

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyítsd meg a csakráidat!

Megesik, hogy látszólagos ok nélkül vagyunk letörtek, és rossz a közérzetünk. Ilyenkor lehet, hogy csak valamelyik csakránk működésével van gond. A problémán viszont segíthetünk.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Szalay Zsuzsa

Szülés utáni depresszió szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Szalay Zsuzsa

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép