2018. június 21. - Alajos, Leila
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 21. - Alajos, Leila
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Biliztetés

Ambus Kata

Gondolkoztál már azon, vajon régen hogy bírták az anyukák eldobható pelenka nélkül? Vagy hogy különböző kultúrákban hogyan szoktatják rá a kisgyereket, hogy WC-re járjanak?


Az első lépéseket neked kell megtenned. Meg kell figyelned és tanulnod érteni a babád jelzéseit, a napirendjét, szokásait, meg kell figyelned az összefüggést az etetések és pelenkaváltások között.
Mostanában nem divat korán bilire szoktatni a gyereket, azt mondják: hadd menjen minden a maga természetes módján. De biztos, hogy az a természetes?
A pszichológusok is óvnak a bilire szoktatástól, de az ő félelmeik a régi dőkben szokásos, kemény „idomításon” alapulnak. A mi módszerünk meg a gyerekkel való kommunikáción, a szokásai elfogadásán, nincs büntetés, harag, nyomásgyakorlás.

A kezdet
Érezd meg, mikor kell a picinek pisilni, és abban a pillanatban adj ki valami „pssss”szerű hangot. Ha meg akkor kezd épp pisilni, amikor nézed, azonnal pssss-egj rá. Pár nap elteltével már hozzá fogja kötni ezt a hangot az ürítéshez.
Ekkor, ha úgy érzed, pisilnie kell, tartsd finoman, de biztonságosan a bili fölé, és közben hallasd a „pisilős” hangot. Ha úgyis közel az ideje, a kicsi ilyenkor már el tudja lazítani az izmait, és rendelésre pisil. És hamarosan már nem csak a hangot, hanem a pozíciót meg a bilit is hozzáköti az ürítés érzéséhez.
De mikor?
A legjobb hamar, születéstől 4-5 hónapos korig. Ilyenkor könnyen tanul ilyesmit.
Meddig tart?
Eltarthat akár két éves koráig is, hogy abszolút biztosan tudja kontrollálni a dolgot, de már jóval ez előtt megbízható lesz, csak néhány „baleset” jön be.
És az idősebb babák?
Ha lekéstél az első és legfogékonyabb időszakról, akkor sincs nagy baj, legfeljebb egy kicsit módosítasz a módszeren. Ha szerencséd van, még a hat hónaposnál idősebb baba is fogékony lehet a „tréningre”. Mindenféleképpen próbáld ki a módszert, pár hétre legalább, meglátod, van-e valami hatása.
Semmiféleképp ne büntess, nyugi. És ne várj azonnal tökéletességet.
 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 jel, hogy a pajzsmirigyed nem működik megfelelően - Ne hagyd figyelmen kívül!

10 jel, hogy a pajzsmirigyed nem működik megfelelően - Ne hagyd figyelmen kívül!

A pillangó alakú mirigy a nyakunknál helyezkedik el, az „ádámcsutka” alatt. Rendkívül fontos hormonokat termel, amelyek többek között hatással vannak az anyagcserére is. Felmérések szerint rengetegen szenvednek valamilyen pajzsmirigy betegségben. Íme, 10 jel, melyre érdemes oda figyelni és felkeresni az orvost, ha szükséges.

Tovább »
Ezek az állatok azt hiszik magukról, hogy láthatatlanok! - Megtalálod őket?

Ezek az állatok azt hiszik magukról, hogy láthatatlanok! - Megtalálod őket?

Semmi kétség, az állatok a rejtőzködés mesterei. Bundájuknak, külsejüknek és lopakodó képességüknek köszönhetően az eltűnés királyai és királynői. De azért ha az ember elég szemfüles, felveheti velük a harcot és babérjaikra törhet azáltal, hogy megtalálja őket a képeken! Itt a lehetőség, hogy leleplezz pár édes kis szőrcsomót!

Tovább »
Milyen pozitív érzéseket sugárzol ki a külvilág felé? - Válassz egy yin-yang szimbólumot és kiderül!

Milyen pozitív érzéseket sugárzol ki a külvilág felé? - Válassz egy yin-yang szimbólumot és kiderül!

Ha hiszed, ha nem, mindenkinek van pozitív kisugárzása. Biztosan éreztél már olyat, hogy valaki belép a szobába, és hirtelen megkönnyebbülsz, illetve pozitív érzések árasztanak el. Vagy amikor megölel valaki, és minden súly, ami a válladat nyomja, szertefoszlik. Az ilyen emberek képesek a belőlük áradó pozitív energiával szinte gyógyítani. Tudd meg, belőled milyen pozitív érzéseket sugároznak.

Tovább »

Kalkulátor

Milyen vagy a kínai horoszkóp szerint?

Megtudhatod, hogyan gondolkodnak a kínaiak személyiségedről, ha kiválasztod, melyik jegyben születtél.

Még több kalkulátor »

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép