SZÓRAKOZÁS

Gőzmozdonyok parádéja a Vasúttörténeti Parkban

Szerző:
Szabó Anna
Ha szeretné gyermekének megmutatni milyen egy igazi, füstölgő gőzmozdony, akkor ki ne hagyja május 11-12-én a Vasúttörténeti Parkot, ahol 3 befűtött magyar gőzös csodálható meg, sőt ki is próbálható Budapesten, a Tatai úti mozdony birodalomban.

 

 

 

A kiállított és befűtött járművek délben és 15:00 órakor látványos parádé keretében felvonulnak a fordítókorongra, ahol körbe fordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk.

A bemutató előtt és után lehetőség van a gőzösökön utazni is, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élmény ezeknek a tekintélyes méretű vasparipáknak a „konyhájába” belépni, és működés közben közelről is megnézni.

 

 

 

 

A rendezvény első napján (május 11-én) 11:00 és 16:00 óra között a szlovák „Albatros” mozdony is részt vesz az eseményen, melyet a legszebb, 2. világháború után készült gőzmozdonynak tartanak Európában.

Mivel ezen a hétvégén minden a gőzösökről szól a vasúti élményparkban, így a kerti vasút is három kis gőzmozdonnyal üzemel 10:00-től18:00 óráig. Ez aztán a különleges élmény! A kerti vasúti gőzösök a nagyok kicsinyített másai, melyek sziszegve, szuszogva utánozzák őseiket a 850 méter hosszú pályán zakatolva.

Az érdeklődők utazhatnak majd lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt az újra működő csajka sínautót is.


Jegyek a Park pénztárában válthatók akár elővételben is, vagy a rendezvény napján a Tatai út 95. szám alatt.

További részletes információk: www.vasuttortenetipark.hu

Jó szórakozást kívánunk!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL