2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A legrémisztőbb "vén banya"élmények

Sz. Á.

Bizonyára te is olvastál, hallottál már a „vén banyáról”, aki általában gonoszként jelenik meg a mesékben, filmekben. Ha hiszed, ha nem, vannak emberek, akik találkoztak is a Vén Banyával, aki vicsorog, meredten bámul, húzgálja a hajakat, fojtogat, és egyéb módon ijesztgeti áldozatait.

 

Mi is az a vén banya szindróma


Egy olyan jelenség, melyben felébredsz az alvásból és képtelen vagy megmozdulni. Látszólag ébren vagy, de a tested megbénult. És ha ez nem lenne elég rémisztő, ezek az esetek gyakran járnak olyan érzéssel, mintha egy ismeretlen is jelen lenne a szobában, fura hangok és más rejtélyes megnyilvánulások közepette. A klasszikus tapasztalat szerint az áldozat úgy érzi, hogy egy vénasszony ül a mellkasán, megbénítja és nehézlégzést okoz neki. Az orvosi világ ezt a jelenséget alvási paralízisnek hívja, hypnopompikus hallucinációkkal társítva. Akik már tapasztalták a szindrómát, nem tudtak arról, hogy amit látnak, hallanak és éreznek, az nem valódi. Ám hogyan magyarázhatjuk azt, amikor kettő, vagy több ember érzékeli a jelenséget egy és ugyanazon időpontban?


Néhány beszámoló a legrémisztőbb eseményekből


A fekete szemű banya


„Először akkor történt, amikor 14 éves voltam. Nem tudtam megmozdulni, nem értettem mi volt az. A legkiemelkedőbb tavaly volt, amikor egyszer feküdtem az ágyamban, pillanatok alatt elaludtam, ám egy idő után arra ébredtem, hogy egy kéz nyomja a vállamat. Amikor képes voltam arra, hogy megforduljak az ágyban, láttam a vén banyát! Hosszú, töredezett, szürke haja volt, sápadt, zöldes arca, hosszú orra és a legrémesebb az volt, hogy a szemei teljesen feketék voltak. Mosolygott rám, aztán elment. Akkor múlt el a paralízis…”


A szürke és a zaklatás


„Egy éjjel nyitva hagytam az ablakot, hogy jöjjön be egy kis friss levegő. Nem emlékszem az elalvásra, de amikor feleszméltem, meg voltam bénulva. Úgy emlékszem, fekete esőt láttam és a testemet ötször nehezebbnek éreztem, mint a normál súlyom. Enyhén belesüllyedtem az ágyba. Elfordítottam a fejemet, és olyasvalamit láttam, ami úgy nézett ki, mint egy szürke földönkívüli és mosolygott rám. Alig tudtam mozogni, de lassan az ágy szélére másztam, hogy leessek és remélhetőleg valakit fel tudjak ébreszteni a házban. Éreztem a gondolatait, mintha az én gondolataimhoz kapcsolódtak volna. Nem feltételeztem, hogy tudok mozogni - ez az érzés a lénytől jött, - de tudtam. Elértem az ágy szélét a fejem esett le először. Amikor leestem a padlóra, felébredtem az ágyamban arccal lefelé, aztán rájöttem, hogy ébren vagyok. Az ablakom még mindig nyitva volt, és éreztem a hűvös fuvallatot…”

A fojtogató vén banya


„Egyik éjjel hirtelen felébredten. A szoba pontosan olyan volt, mint amikor elaludtam. Nem tudtam mozogni, vagy kiáltani. Láttam egy idős, ijesztő külsejű hölgyet az ablakom előtt állni. Gyorsan odajött hozzám, és elkezdett fojtogatni! Úgy tűnt, mintha legalább 10 perccel előtte ment volna el. Aztán már tudtam mozogni és kiáltani is. Meg voltam ijedve, és soha többé nem fogok abban a szobában aludni…”


Tőle származik a gonosz


„42 éves vagyok, és először 16 évesen volt rémes éjszakám egy borzalmas boszorkánytól. Könyökölt a mellkasomon, és bámult az arcomba, lassan egyre közelebb jött. Teljesen megrémültem. Fekete köpönyeget és kapucnit viselt, arca, mint egy boszorkányé. Van, hogy hason fekszem, és ő végigsimítja kezét a hátamon, és hátra húzza a fejemet. Van, amikor harap, ül az ágyon, kopogtat az ajtón, a nevemen szólít, és általában halálra rémiszt…”


Fojtogatta a barátnőmet!


„Arra ébredtem, hogy a barátnőm sikoltozott. A karjait felfelé tartotta, mintha valamit tolt volna… Szemei nyitva voltak, mintha ébren lenne, nevén szólítottam párszor és megpróbáltam felrázni, hogy ébredjen fel. Aztán becsukta a szemeit és visszaaludt. Amikor felébresztettem újra, elmondta, hogy harcolt egy idős hölggyel, aki megpróbálta megfojtani. Következő éjszaka felébresztett valami. Fogalmam sem volt róla, hogy mi lehetetett az, de valami azt súgta, hogy forduljak meg és nézzek rá a barátnőmre. Ahogy megfordultam, olyasvalamit láttam, ami úgy nézett ki, mint egy idős személy arca, amint éppen eltávolodik tőlem. Pont ebben a pillanatban a barátnőm egy kicsit felsikoltott és elaludt. Én is visszaaludtam. Ma reggel, amikor felkeltem, az első dolog, amit a barátnőm mondott ez volt: egy idős hölgyről álmodtam újra. Ami furcsa volt, hogy ugyanazt a személyt, vagy szellemet láttuk…”

Szimultán élmények


„2007 decemberében a feleségem és én aludtunk az ágyban, amikor éreztem, hogy a feleségemet megtámadták. Felkeltem, hogy megtaláljam rajta az árnyembert, aki fojtogatja. Kiugrottam az ágyból, és ahogy odaugrottam, hogy elkapjam, belement a falba. Amint megfordultam, láttam, hogy a feleségemet még mindig fojtogatja valami. Felébresztettem. Azt mondta, hogy azt álmodta, hogy egy rajta lévő személy fojtogatta. Hogy lehet ilyen tapasztalata egyszerre két embernek? Később a katonaságnál volt ilyen élményem, amikor a szobatársam felébresztett, mert úgy érezte, fojtogatják…”


A nő és a kaszás


"A Vén Banya kifejezés félrevezető. Számomra gyönyörű nőként jelent meg, egy hosszú uszályos fehér ruhában és fátyollal. Néha a Kaszás is ott van vele. Ez akkor van, amikor a hátamon fekszem, éppen elalvás előtt. Átlebeg a szobán és lassan közel jön. A Kaszás a fekete kapucnis köpenyében áll az ágyam mellett vagy az ágy lábánál. Én nem tudok mozogni vagy beszélni, de mindent hallok. Az adrenalin szintem magas, és hajnalig az is marad…”

A feleségem és én is láttuk őt...


Sokféle alvási paralízis tapasztalatunk volt már. Láttam, hogy a takarómat az arcomra nyomták, de nem voltam képes mozogni, vagy kiáltani. Egy női hang sziszegett a fülembe, a rettenet érzését hozta rám. Egyszer a takarómon keresztül nézett rám egy idős hölgy. Szürke volt és gonoszul vigyorgott. Elkezdtem ütni a takarót, ahonnan ez a ködös szürke arc bámult. A feleségem felébredt ezen a ponton és sikoltott, azt mondta, hogy ő is látta ennek a nőnek az arcát. Azt hiszem, több van ebben, mint egyszerű képzelgés. Úgy gondolom, ez egyrészt fizikai, másrészt pedig természetfeletti jelenség...”

A banya és a kopasz ember


A nagyi házában néztem a tévét 1:00 körül. A nagypapám a szobájában aludt, mely a szomszédos szoba volt amellett, ahol mi voltunk a nagymamával. A nagymama is aludt. Egyszer csak hallottam egy morgást, mintha valaki megpróbált volna segítségért kiáltani, s közben fojtogatnák. Azt is hallottam, hogy egy nő és egy férfi nevetnek. Féltem, és felkeltettem a nagymamámat. Átfutottunk a nagypapám szobájába. Egy kopasz ember és egy banya ült a székében, ránk néztek és nevettek. Kicsit átlátszó volt mindkettő és tudtuk, hogy ők nem emberi lények inkább gonosz szellemek. Megpróbáltuk kiszabadítani a nagypapát, ám nem tudtuk megérinteni a szellemeket, így átnyúltunk a testükön. A kopasz ember felállt és fölénk magasodott. Mérges volt, amiért megpróbáltuk felkelteni a nagypapát. Felkapcsoltam a világítást, felemelkedtek és eltűntek…”

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

Minden kapcsolatban utalnak bizonyos jelek arra, hogy az ikerlángoddal vagy éppen a lelkitársaddal találkoztál, ahogyan arra is, hogy a találkozás karmikus volt-e, vagy csak megtörtént magától. Ha párkapcsolatodban felismered ezt az 5 jelet, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem véletlenül alakult ki, hanem előre el volt rendelve.

Tovább »
Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Legyen az őszi időszakot pont olyan, mint amilyennek szeretnéd! Jöjjön eső, ború, és hideg idő, te varázsolj bele színt! Válassz egyet – vagy akár mindet! – az Ősz Angyalainak imái közül és fordulj hozzájuk segítségért vagy útmutatásért! Szeptember, Október és November Angyala csak arra vár, hogy segíthessenek, de ehhez az kell, hogy Te megtedd az első lépést feléjük!

Tovább »
Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

A Diadalszekér az akarat erejére és az irányítás kézbevételének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Tovább »

Kalkulátor

Általános női bántalmak

Sajnos egy nő gyakran ki van téve különféle „női problémáknak”. Elkeseredni azonban nem kell, mert van megoldás.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép