2017. november 23. - Kelemen, Klementina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. november 23. - Kelemen, Klementina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A legrémisztőbb "vén banya"élmények

Sz. Á.

Bizonyára te is olvastál, hallottál már a „vén banyáról”, aki általában gonoszként jelenik meg a mesékben, filmekben. Ha hiszed, ha nem, vannak emberek, akik találkoztak is a Vén Banyával, aki vicsorog, meredten bámul, húzgálja a hajakat, fojtogat, és egyéb módon ijesztgeti áldozatait.

 

Mi is az a vén banya szindróma


Egy olyan jelenség, melyben felébredsz az alvásból és képtelen vagy megmozdulni. Látszólag ébren vagy, de a tested megbénult. És ha ez nem lenne elég rémisztő, ezek az esetek gyakran járnak olyan érzéssel, mintha egy ismeretlen is jelen lenne a szobában, fura hangok és más rejtélyes megnyilvánulások közepette. A klasszikus tapasztalat szerint az áldozat úgy érzi, hogy egy vénasszony ül a mellkasán, megbénítja és nehézlégzést okoz neki. Az orvosi világ ezt a jelenséget alvási paralízisnek hívja, hypnopompikus hallucinációkkal társítva. Akik már tapasztalták a szindrómát, nem tudtak arról, hogy amit látnak, hallanak és éreznek, az nem valódi. Ám hogyan magyarázhatjuk azt, amikor kettő, vagy több ember érzékeli a jelenséget egy és ugyanazon időpontban?


Néhány beszámoló a legrémisztőbb eseményekből


A fekete szemű banya


„Először akkor történt, amikor 14 éves voltam. Nem tudtam megmozdulni, nem értettem mi volt az. A legkiemelkedőbb tavaly volt, amikor egyszer feküdtem az ágyamban, pillanatok alatt elaludtam, ám egy idő után arra ébredtem, hogy egy kéz nyomja a vállamat. Amikor képes voltam arra, hogy megforduljak az ágyban, láttam a vén banyát! Hosszú, töredezett, szürke haja volt, sápadt, zöldes arca, hosszú orra és a legrémesebb az volt, hogy a szemei teljesen feketék voltak. Mosolygott rám, aztán elment. Akkor múlt el a paralízis…”


A szürke és a zaklatás


„Egy éjjel nyitva hagytam az ablakot, hogy jöjjön be egy kis friss levegő. Nem emlékszem az elalvásra, de amikor feleszméltem, meg voltam bénulva. Úgy emlékszem, fekete esőt láttam és a testemet ötször nehezebbnek éreztem, mint a normál súlyom. Enyhén belesüllyedtem az ágyba. Elfordítottam a fejemet, és olyasvalamit láttam, ami úgy nézett ki, mint egy szürke földönkívüli és mosolygott rám. Alig tudtam mozogni, de lassan az ágy szélére másztam, hogy leessek és remélhetőleg valakit fel tudjak ébreszteni a házban. Éreztem a gondolatait, mintha az én gondolataimhoz kapcsolódtak volna. Nem feltételeztem, hogy tudok mozogni - ez az érzés a lénytől jött, - de tudtam. Elértem az ágy szélét a fejem esett le először. Amikor leestem a padlóra, felébredtem az ágyamban arccal lefelé, aztán rájöttem, hogy ébren vagyok. Az ablakom még mindig nyitva volt, és éreztem a hűvös fuvallatot…”

A fojtogató vén banya


„Egyik éjjel hirtelen felébredten. A szoba pontosan olyan volt, mint amikor elaludtam. Nem tudtam mozogni, vagy kiáltani. Láttam egy idős, ijesztő külsejű hölgyet az ablakom előtt állni. Gyorsan odajött hozzám, és elkezdett fojtogatni! Úgy tűnt, mintha legalább 10 perccel előtte ment volna el. Aztán már tudtam mozogni és kiáltani is. Meg voltam ijedve, és soha többé nem fogok abban a szobában aludni…”


Tőle származik a gonosz


„42 éves vagyok, és először 16 évesen volt rémes éjszakám egy borzalmas boszorkánytól. Könyökölt a mellkasomon, és bámult az arcomba, lassan egyre közelebb jött. Teljesen megrémültem. Fekete köpönyeget és kapucnit viselt, arca, mint egy boszorkányé. Van, hogy hason fekszem, és ő végigsimítja kezét a hátamon, és hátra húzza a fejemet. Van, amikor harap, ül az ágyon, kopogtat az ajtón, a nevemen szólít, és általában halálra rémiszt…”


Fojtogatta a barátnőmet!


„Arra ébredtem, hogy a barátnőm sikoltozott. A karjait felfelé tartotta, mintha valamit tolt volna… Szemei nyitva voltak, mintha ébren lenne, nevén szólítottam párszor és megpróbáltam felrázni, hogy ébredjen fel. Aztán becsukta a szemeit és visszaaludt. Amikor felébresztettem újra, elmondta, hogy harcolt egy idős hölggyel, aki megpróbálta megfojtani. Következő éjszaka felébresztett valami. Fogalmam sem volt róla, hogy mi lehetetett az, de valami azt súgta, hogy forduljak meg és nézzek rá a barátnőmre. Ahogy megfordultam, olyasvalamit láttam, ami úgy nézett ki, mint egy idős személy arca, amint éppen eltávolodik tőlem. Pont ebben a pillanatban a barátnőm egy kicsit felsikoltott és elaludt. Én is visszaaludtam. Ma reggel, amikor felkeltem, az első dolog, amit a barátnőm mondott ez volt: egy idős hölgyről álmodtam újra. Ami furcsa volt, hogy ugyanazt a személyt, vagy szellemet láttuk…”

Szimultán élmények


„2007 decemberében a feleségem és én aludtunk az ágyban, amikor éreztem, hogy a feleségemet megtámadták. Felkeltem, hogy megtaláljam rajta az árnyembert, aki fojtogatja. Kiugrottam az ágyból, és ahogy odaugrottam, hogy elkapjam, belement a falba. Amint megfordultam, láttam, hogy a feleségemet még mindig fojtogatja valami. Felébresztettem. Azt mondta, hogy azt álmodta, hogy egy rajta lévő személy fojtogatta. Hogy lehet ilyen tapasztalata egyszerre két embernek? Később a katonaságnál volt ilyen élményem, amikor a szobatársam felébresztett, mert úgy érezte, fojtogatják…”


A nő és a kaszás


"A Vén Banya kifejezés félrevezető. Számomra gyönyörű nőként jelent meg, egy hosszú uszályos fehér ruhában és fátyollal. Néha a Kaszás is ott van vele. Ez akkor van, amikor a hátamon fekszem, éppen elalvás előtt. Átlebeg a szobán és lassan közel jön. A Kaszás a fekete kapucnis köpenyében áll az ágyam mellett vagy az ágy lábánál. Én nem tudok mozogni vagy beszélni, de mindent hallok. Az adrenalin szintem magas, és hajnalig az is marad…”

A feleségem és én is láttuk őt...


Sokféle alvási paralízis tapasztalatunk volt már. Láttam, hogy a takarómat az arcomra nyomták, de nem voltam képes mozogni, vagy kiáltani. Egy női hang sziszegett a fülembe, a rettenet érzését hozta rám. Egyszer a takarómon keresztül nézett rám egy idős hölgy. Szürke volt és gonoszul vigyorgott. Elkezdtem ütni a takarót, ahonnan ez a ködös szürke arc bámult. A feleségem felébredt ezen a ponton és sikoltott, azt mondta, hogy ő is látta ennek a nőnek az arcát. Azt hiszem, több van ebben, mint egyszerű képzelgés. Úgy gondolom, ez egyrészt fizikai, másrészt pedig természetfeletti jelenség...”

A banya és a kopasz ember


A nagyi házában néztem a tévét 1:00 körül. A nagypapám a szobájában aludt, mely a szomszédos szoba volt amellett, ahol mi voltunk a nagymamával. A nagymama is aludt. Egyszer csak hallottam egy morgást, mintha valaki megpróbált volna segítségért kiáltani, s közben fojtogatnák. Azt is hallottam, hogy egy nő és egy férfi nevetnek. Féltem, és felkeltettem a nagymamámat. Átfutottunk a nagypapám szobájába. Egy kopasz ember és egy banya ült a székében, ránk néztek és nevettek. Kicsit átlátszó volt mindkettő és tudtuk, hogy ők nem emberi lények inkább gonosz szellemek. Megpróbáltuk kiszabadítani a nagypapát, ám nem tudtuk megérinteni a szellemeket, így átnyúltunk a testükön. A kopasz ember felállt és fölénk magasodott. Mérges volt, amiért megpróbáltuk felkelteni a nagypapát. Felkapcsoltam a világítást, felemelkedtek és eltűntek…”

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ki az, aki számodra a legtehetősebbnek tűnik? - Választásod felfedi, mi a legfontosabb számodra!

Ki az, aki számodra a legtehetősebbnek tűnik? - Választásod felfedi, mi a legfontosabb számodra!

Sokan nehezen tudják eldönteni valakiről, hogy tehetős vagy sem, ha csak a külső megjelenést vizsgálják. Elsősorban azért van ez így, mert az emberek eltérő dolgokra költik a pénzüket. Az alábbi képeken lévő emberek közül válaszd ki azt, aki számodra a legvagyonosabbnak tűnik, ezáltal feltárul a személyiségeddel kapcsolatban valami olyasmi, amelyet korábban nem is gondoltál volna.

Tovább »
Válassz egy szent hologramot és fedezd fel üzenetét a jövőre nézve!

Válassz egy szent hologramot és fedezd fel üzenetét a jövőre nézve!

A szent geometrikus minták megtalálhatók a művészetben, a természetben, és ami a legfontosabb, a saját testünkben is, hiszen mélyen gyökereznek a sejtjeinkben és a tudatunkban. Rájuk koncentrálva segítséget kapunk abban, hogy erős kapcsolatot alakítsunk ki magunkkal és minden létezővel, így felszínre hozhatjuk tudatalatti sérüléseinket is. Válassz egy alakzatot, és nézd meg, milyen üzenetet rejt számodra!

Tovább »
Fűszeres burgonyahasábok - Mennyei, könnyű és ízletes!

Fűszeres burgonyahasábok - Mennyei, könnyű és ízletes!

Ezek az ízletes burgonyahasábok igazán könnyedén elkészíthetőek, és remek választás egy-egy buliba, de tálalhatod grillezett csirkével és salsával is, ebédre, vagy vacsorára. Nagyon ínycsiklandozó és rendkívül finom!

Tovább »

Kalkulátor

Összeillesz a pároddal?

Add össze születési dátumotok számait egyesével, majd egyszerűsítsd egyjegyűre. Keresd ki a saját és a párod életszámát, és megtudod, mennyire lesz harmonikus a kapcsolatotok, illetve, milyen konfliktusok várhatók.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Piros Katalin

Schüssler só tanácsadó, sorselemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Piros Katalin

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép