Hozzávalók:
6dl finomliszt
2 ½ teáskanál sütőpor
1dl cukor
100g kockamargarin vagy vaj
1 tojás
2dl tej
1dl mazsola
½ dl aprított kandírozott narancshéj
A kenéshez és díszítéshez:
1 enyhén felvert tojás
Gyöngycukor
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. A vajat darabold a lisztes keverékbe. Verd fel a tojást a tejjel, majd könnyedén kevergetve öntsd a liszthez. Keverd bele a gyümölcsöt. A tésztából kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben formáljunk koszorút, majd kicsit kend meg felvert tojással. Szórd meg gyöngycukorral.
2. A sütő középső rácsán 15-20 percig süsd. Még aznap tálald fel.
A sütő hőmérséklete: 200°C, légkeveréses 175°C.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK