GASZTRO

Kelbimbó sült hagymával

Szerző:
Szabó Anna
Igazi vega-finomság, ráadásul vitaminbomba! Kell ennél több vacsorára?

 

A kelbimbó rákellenes hatású, oldható rostjai pedig csökkentik a koleszterinszintet. Ebben a receptben kétféle édes hagyma lágyítja erős, karakteres ízét, amely miatt sokan nem szeretik ezt a zöldséget.

Hozzávalók:

50dkg kelbimbó megtisztítva, félbevágva
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes méretű édes fehérhagyma, hosszában félbevágva, felszeletelve
1 evőkanál friss, apróra vágott vagy 1 kiskanál szárított kakukkfű
½ kiskanál só
1 evőkanál fehér balzsamecet

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Nagy lábosban, közepesnél erősebb tűzön forralj fel egyujjnyi vizet. Tegyél a lábosba gőzölőkosarat, és rakd bele a kelbimbót. A hőfokot vedd le közepesre. Fedő alatt párold kb. 7 percig a zöldséget, hogy kívül ropogós maradjon.

2. Eközben egy nagy serpenyőben, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Kavargatva fonnyaszd üvegesre a kétféle hagymát kb. 4 perc alatt. Add hozzá a kakukkfűt és a sót, a lángot vedd lejjebb, majd melegítsd az elegyet további 10 percen át, amíg minden zöldség barnára és egészen puhára fonnyad. Kavard hozzá az ecetet.

3. Szedd át a kelbimbót egy tálba, öntsd rá a hagymás-fűszeres elegyet, majd keverd össze.

141kcal, 5g fehérje, 18g szénhidrát, 6g élelmi rost, 7g zsír (ebből 1g telített), 8mg koleszterin, 333mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL