FÉSZEK

Stílusmix a szobában - Otthontrend 2013 tavaszán

Szerző:
Szabó Anna
Lecsupaszított bútorok és kiegészítők, hangsúlyos színek, merész világítás… Ezek lesznek a főbb jellemvonásai a 2013-as otthontrendnek. Aki rajong a smaragd árnyalatért, azoknak külön jó hír, hogy a ruhák mellett a bútorok is leginkább ebben színben tündökölnek majd.

 

Régi darabok új köntösben

Egyszerűen nagyszerű lányos darabokkal érdemes most variálnod. Ráadásul a recept könnyedén és olcsón követhető: elég néhány retro vonalvezetésű darabot átfestened pasztellszínek bármelyikére, vagy akár egyszerre többre, és már kész is í mai modern bútordarab. A tavaszi lomtalanítás hamarosan ideér, érdemes lesz tehát körülnézned.

***



Smaragdmánia

Idén a kék színt javarészt felváltja majd a zöld a trendekben. Ezen belül is a smaragd, melyhez nem árt egy kis bátorság. Sajnos ez a szín, az előző évek meghatározó árnyalataival ellentétben nem olyan könnyen variálható, így nem árt jól megfontolni mivel is párosítod. Ráadásul, ha túlzásokba esel, könnyen mogorva hangulatot áraszthat általa otthonod. Azonban mindenképpen bátorítanánk, hogy legalább egy próbálkozás erejéig vesd be, mert a megfelelő párosítással kifinomult, elegáns lehet, főként komplementer színeivel párosítva.

***

 

Fémes keveredés

A különböző fémek alkalmazása nagy felületen nem új keletű. Azonban az idei trend leginkább arra bíztat, hogy a fémes színeket vegyítsd, főként a kiegészítők elhelyezésekor. Egy bronz csillár, régi vas mécses, és arany szegélyű kávéscsésze egyvelege a képen valahogy azt sugallja, hogy gazdája aprólékos gondossággal gyűjtögette össze emlékeit az évek során. Ettől jobban nem is érezhetnénk otthon magunkat…

***

 

Hóbortos darabok

Ennek az irányvonalnak a lényege, hogy legalább egy olyan tárgyat helyezz el a lakás különböző helyein, ami egyszerre szemet gyönyörködtető, vidám. Persze alapvetően mindig is érdemes volt egy a tekintetet vonzó kiegészítőt elhelyezni a térben, de most a hangsúly a kissé pimasz vonalvezetésen van, mint például ezen a képen az éjjeli szekrényen elhelyezett lámpán.

***

 

Faragott díszítés

A váltott soros dekoráció, a geometriai minták szintén a pillantást vonzó technikák. Ezek közül is az időtlen stílusú darabokat érdemes választani, például egy régi konyhai szekrényt, amit aztán kedvedre bármikor újra festhetsz.

***

 

Állatminták

Még egy jó ideig tartják magukat az állatmintás darabok – az otthontrendben is. Ebben az évben a zebrák, a leopárd és az antilop egzotikus vonalai uralkodnak majd. Ne feledd az örökérvényű szabályt, ha közülük valamelyiket választanád, a kevesebb néha több. Ráadásul ez az az irányvonal, amire a legtöbben hamar ráunnak, így mindenképpen arra bíztatnánk, alkalmazd inkább szőnyegek, párnák és fejtámlák díszítésekor.

***

 

Pink és vörös

Egyszeri és valószínűtlen párosítás, amitől sokan – joggal – ódzkodnak. Nehéz ugyanis megtalálni közülük az egymáshoz valóban illő árnyalatokat. De kísérletezni mindig jó, és hasznos, főleg ha a végeredmény elsöprően nőies és stílusos lesz. A jóslatok szerint ez a tendencia leginkább a szövetek lenyomatain köszönnek majd vissza.

 

 

***


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL