GASZTRO

Csokoládéfánk

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
1,5dl víz
12dkg margarin (vaj is lehet)

12dkg finomliszt
4 tojás

A sütéshez: bőven olaj

A csokoládéöntethez:
10dkg porcukor (valódi barna cukor is lehet)
2 tojássárgája
3dl tej
1 csapott kiskanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1dl főzőtejszín
15dkg étcsokoládé
0,3dl rum

Elkészítése:

1. A tésztához 1,5dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforralunk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ez 2-3 perc. Ezután a tűzről lehúzzuk és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk (a tojásokkal külön-külön ki kell keverni).

2. Két, olajba mártott evőkanál segítségével a masszából diónyi gömböket szaggatunk, és forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük. (Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert ha a fánkok hirtelen sülnek, közepük nyers marad. Az sem jó, ha nem elég forró, mert akkor a fánk elázik, tehát erre a műveletre nagyon oda kell figyelni.) Szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

3. Az öntethez a cukrot a tojássárgájával, 1dl tejjel és a liszttel simára keverjük. A többi tejet a vaníliás cukorral, a tejszínnel, és az összetördelt csokoládéval addig forraljuk, amíg az utóbbi teljesen föl nem olvad benne. A lisztes keveréket beleöntjük, habverővel kevergetve 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a rumot is belekeverjük. Tálaláskor a kisült fánkokra öntjük.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL