Hozzávalók:
1 kocka margarin
30dkg liszt
25dkg túró
4 tojássárgája
20dkg cukor
Olaj
Ízlés szerint lekvár és/ vagy porcukor
Elkészítése:
1. Öntsd egy tálba a margarint, a lisztet, a túrót, a tojások sárgáját és a cukrot. Gyúrd össze jó alaposan.
2. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, majd szaggasd ki pogácsaszaggatóval.
3. Süsd felhevített olajban világosra, majd szedd papírtörlővel kibélelt tálba. (A papírtörlő segít, hogy ne szívja meg magát olajjal a fánk.)
4. Tálaláskor adj mellé porcukrot vagy lekvárt.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK