GASZTRO

Bajor-magyar mini savarin

Szerző:
Szabó Anna

 

Ez a recept tulajdonképpen egy miniatürizált, ízletes túrótorta, savarin formában kisütve. Itt ugyanúgy, mint a quiche esetében, kisüthetjük a tésztát egy muffin forma mélyedéseiben, ízlés szerinti vastagságúra. A savarin formák lényege tulajdonképpen Az, hogy a sütés folyamán egy lyuk keletkezik a sütemény tetején, amit megtölthetünk mindenféle finomságokkal (karamellával, vagy akár házi lekvárral, gyümölcszselével, vagy éppen, amit megkíván a sütemény íz világa). Én ez esetben fehér csoki, karamella és étcsokoládé ízesítésű cukormázat nyomtam a korongok közepébe, és olvasztott csokoládéval csorgattam le a tetejüket. Ez az íz-trió remekül harmonizált egymással: a cukormáz édeskés ízét és a torta citromos-túrós karakterét nagyszerűen emelte ki a kicsit kesernyés étcsokoládé.

Hozzávalók:

500 g túró (német krémes változat, vagy ha hazai, akkor alaposan krémesítsük egy mixer segítségével)
50g puha vaj
80g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál vaníliás pudingpor
2 tojás
1 citrom héja lereszelve
esetleg 2 evőkanál pisztácia, vagy mandula

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 180°C. A citromot alaposan mossuk le forró vízzel, majd reszeljük le a héját. Ha ünnepibbé szeretnénk varázsolni a tortácskákat, akkor aprítsunk finomra pisztáciát, vagy mandulát, amit a tésztába keverhetünk.

2. Keverjük krémesre a vajat a citromhéjjal, a cukorral és a vanilincukorral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük alaposan össze. A masszát formákba töltjük, és a sütő középső rácsára helyezve arany barnára sütjük, majd ha kihűlt ízlés szerint díszítjük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL