Hozzávalók:
A tésztához:
100 g túró (német krémes változat, vagy ha hazai, akkor alaposan krémesítsük egy mixer segítségével)
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
70 ml tej
5 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
A feltéthez:
1 kis doboz tejföl
1 tojás sárgája
1 marék apróra vágott házi sonka (kb. 100 g)
fél fej lilahagyma apróra vágva
1 marék reszelt sajt
kevés só
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad annyira, de ha egy kicsit hűtőbe tesszük, akkor ez a probléma alapból megszűnik, ha a túró minősége miatt, mégsem sikerül előállítanunk az ideális szilárdságú tésztát.
2. Én egy speciális szilikonból készült quiche formát használtam, de teljesen megfelel a muffin forma is. A lényeg az, hogy kinyújtjuk a tésztát kb. 1 centi vastagságúra. Én szeretem a vastagabb tésztát, aki nem rajong érte, nyújthatja vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljebb fog jönni.
3. Korongokat szaggatunk a kinyújtott tésztából, ez legyen 1 centivel nagyobb átmérőjű, mint a mélyedés, amibe majd kerül.
4. A feltéteket a reszelt sajton kívül összekeverjük, a mélyedésekbe töltjük, majd meghintjük a reszelt sajttal, és mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Türelmes várakozást mindenkinek, mert a konyhát betöltő illat megzavarhatja az időérzékünket, így a percek óráknak tűnhetnek.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK