Szabó Anna
Ezt a likőrt a bajor-magyar monarchia nevű pohárkrémem ihlette, aminek az ízvilága teljesen magával ragadott engem, így biztos vagyok benne, hogy távolról sem ez lesz az utolsó monarchia-receptem, mert ezúttal sem okozott csalódást a lágy gesztenye és az egzotikus vanília katartikus találkozása. De lássuk, hogyan is készül.
Hozzávalók:
5 dl tej, vagy tejszín
3 dl 40%-os alkohol, esetemben a rum volt a kiválasztott, de a vodka is tökéletesen megfelel
3 tojás sárgája
1 mirelit gesztenyepüré
1 rúd vanília (vagy vaníliaroma, jobb híján)
15-20 dkg cukor

Elkészítése:
1. A tejet a hosszában felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd turmixgép segítségével elvegyítjük a tejjel.
2. Végül összeturmixoljuk a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a rummal, és óvatosan a tejes keverékhez adjuk.
3. Üvegbe töltjük, aki úgy érzi egy szűrőn átöntheti, de szerintem túl sok finom gesztenye akad fenn a művelet által a „szitán”, amit én nem feltétlenül tartok egy nyereséges vállalkozásnak. Mondhatnám, nagy kár lenne érte részemről.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK