GASZTRO

Bajor-magyar monarchia-likőr

Szerző:
Szabó Anna

 

Ezt a likőrt a bajor-magyar monarchia nevű pohárkrémem ihlette, aminek az ízvilága teljesen magával ragadott engem, így biztos vagyok benne, hogy távolról sem ez lesz az utolsó monarchia-receptem, mert ezúttal sem okozott csalódást a lágy gesztenye és az egzotikus vanília katartikus találkozása. De lássuk, hogyan is készül.

Hozzávalók:

5 dl tej, vagy tejszín
3 dl 40%-os alkohol, esetemben a rum volt a kiválasztott, de a vodka is tökéletesen megfelel
3 tojás sárgája
1 mirelit gesztenyepüré
1 rúd vanília (vagy vaníliaroma, jobb híján)
15-20 dkg cukor

 

Elkészítése:

1. A tejet a hosszában felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd turmixgép segítségével elvegyítjük a tejjel.

2. Végül összeturmixoljuk a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a rummal, és óvatosan a tejes keverékhez adjuk.

3. Üvegbe töltjük, aki úgy érzi egy szűrőn átöntheti, de szerintem túl sok finom gesztenye akad fenn a művelet által a „szitán”, amit én nem feltétlenül tartok egy nyereséges vállalkozásnak. Mondhatnám, nagy kár lenne érte részemről.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL