GASZTRO

Fekete-erdő torta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

A tésztához:
140g étcsokoládés tortabevonó
75g vaj
6 tojás

180g cukor
100g liszt
50g étkezési keményítő
2tk sütőpor

A töltelékhez:
800g meggy
40g étkezési keményítő
20g cukor
100ml meggylé
800ml tejszín
3 tasak vaníliás cukor

Ezenkívül:
100g reszelt étcsokoládé
16 kandírozott cseresznye

 

Elkészítése:

1. Olvasszuk fel a tortabevonót és a vajat vízfürdőben, majd hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

2. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét 1 csipet sóval. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. A még folyékony tortabevonót adjuk a cukros tojássárgájához, majd óvatosan forgassuk össze a tojásfehérjehabbal. Szitáljuk a lisztet a keményítővel és a sütőporral együtt a masszára, és lazán keverjük el. Töltsük a tésztát sütőpapírral kibélelt (26cm átmérőjű) tortaformába. Süssük 40-45 percig a sütőben. Vegyük ki a piskótát a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni.

3. Vágjuk vízszintesen három lapba a piskótát. Csepegtessük le a meggyet egy szűrőben, és tegyünk félre 500ml-t a levéből. Keverjük össze az étkezési keményítőt a cukorral, és keverjük simára egy kevés meggylével. A maradék levet forraljuk fel, adjuk hozzá a keményítőt, majd forraljuk fel újra.

4. Tegyük bele a meggyet, és hagyjuk kicsit hűlni. Adjuk hozzá a meggylé felét. Csepegtessük le a két tortalapot a meggylével (kivéve 2ek.), osszuk el rajtuk egyenlően a meggyet, majd hűtsük ki, és hagyjuk megszilárdulni.

5. Verjük fel a tejszínt a vaníliás cukorral. Helyezzük az egyik piskótalapot egy tortalapra, és kenjük be a tejszínhab negyedével. Tegyük rá a második piskótalapot, és kenjük be a tejszín második negyedével. Fedjük be az utolsó piskótalappal. Csepegtessünk rá 2ek meggylevet.

6. Vonjuk be kívülről a tortát a maradék tejszínnel, de a díszítéshez tegyük egy részét habzsákba. Szórjuk meg a torta oldalát és a tetejét reszelt csokoládéval, majd díszítsük a tetejét tejszínpöttyökkel. Tegyük még kívánatosabbá néhány kandírozott cseresznyével.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL