Szabó Anna
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
120g cukor
1 tasak vaníliás cukor
Só
75g liszt
75g étkezési keményítő
A töltelékhez:
500g eper
500ml tejszín
2ek cukor
Ezenkívül:
50g szeletelt mandula a díszítéshez

Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd apránként keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót. Keverjük habosra a tojássárgáját 2ek. forró vízzel, majd óvatosan adjuk a tojásfehérjehabhoz. Keverjük össze a lisztet és a keményítőt, szitáljuk a masszára, majd óvatosan forgassuk bele. Töltsük a tésztát sütőpapírral bélelt (28cm átmérőjű) tortaformába.
2. Süssük a piskótát 180°C-on a sütőben kb. 30-35 percig. Vegyük ki, borítsuk ki a formából, és távolítsuk el a papírt.
3. A töltelékhez mossuk meg és csepegtessük le az eperszemeket. Tegyünk félre 12 epret a díszítéshez, a többit vágjuk félbe, és vágjuk ki a szárukat.
4. Verjük fel a tejszínt és a cukrot. A kihűlt piskótát vágjuk félbe vízszintesen. Fektessük az alsó felére a félbevágott epreket, majd kenjük meg a tejszín felével. Tegyük rá a felső piskótalapot. Töltsünk meg egy csillagvégű habzsákot 5ek tejszínnel. Vonjuk be a tortát a maradék tejszínnel.
5. Pirítsuk aranysárgára zsiradék nélkül a szeletelt mandulát egy serpenyőben, majd szórjuk meg velük a torta oldalát. Végül nyomjunk a habzsákkal 12 tejszínpöttyöt a torta tetejére, és tegyünk mindegyikre 1-1 eperszemet.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK