GASZTRO

Tejszínes epertorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojás
120g cukor
1 tasak vaníliás cukor

75g liszt
75g étkezési keményítő

A töltelékhez:
500g eper
500ml tejszín
2ek cukor

Ezenkívül:
50g szeletelt mandula a díszítéshez

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd apránként keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót. Keverjük habosra a tojássárgáját 2ek. forró vízzel, majd óvatosan adjuk a tojásfehérjehabhoz. Keverjük össze a lisztet és a keményítőt, szitáljuk a masszára, majd óvatosan forgassuk bele. Töltsük a tésztát sütőpapírral bélelt (28cm átmérőjű) tortaformába.

2. Süssük a piskótát 180°C-on a sütőben kb. 30-35 percig. Vegyük ki, borítsuk ki a formából, és távolítsuk el a papírt.

3. A töltelékhez mossuk meg és csepegtessük le az eperszemeket. Tegyünk félre 12 epret a díszítéshez, a többit vágjuk félbe, és vágjuk ki a szárukat.

4. Verjük fel a tejszínt és a cukrot. A kihűlt piskótát vágjuk félbe vízszintesen. Fektessük az alsó felére a félbevágott epreket, majd kenjük meg a tejszín felével. Tegyük rá a felső piskótalapot. Töltsünk meg egy csillagvégű habzsákot 5ek tejszínnel. Vonjuk be a tortát a maradék tejszínnel.

5. Pirítsuk aranysárgára zsiradék nélkül a szeletelt mandulát egy serpenyőben, majd szórjuk meg velük a torta oldalát. Végül nyomjunk a habzsákkal 12 tejszínpöttyöt a torta tetejére, és tegyünk mindegyikre 1-1 eperszemet.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL