GASZTRO

Túrós-tejszínes torta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
90g cukor
1 tasak vaníliás cukor

90g liszt

A töltelékhez:
9 zselatinlap
1 citrom leve
2 tojás, só
400ml tejszín, 250g cukor
1 tasak vaníliás cukor
500g túró

Ezenkívül:
Vaj a formához
Porcukor a szóráshoz

 

Elkészítése:

1. A tésztához verjük a tojásokat 1 perc alatt habosra 3ek langyos vízzel. Keverjük össze a cukrot és a vaníliás cukrot, és kb. 4 perc alatt adjuk apránként a tojásos masszához. Szórjunk bele 1 csipet sót, és keverjük össze. Szitáljuk át a lisztet, majd apránként adjuk a tojásos masszához, és óvatosan forgassuk bele, hogy ne essen össze a habos massza.

2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy (26cm átmérőjű) tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral (a peremét ne vajazzuk!). Öntsük a tésztát a formába, és süssük kb. 25-30 percig a középső rácson. Vegyük ki rögtön a süteményt a formából. Tegyük rácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.

3. Közben áztassuk be a töltelékhez a zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint, majd nyomkodjuk ki, és alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel egy lábasban. Hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a citromlevet.

4. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük habosra a tojásfehérjét 1 csipet sóval. Verjük fel a tejszínt 150g cukorral. A tojássárgáját verjük habosra a maradék cukorral. Keverjük bele a túrót. Adjuk hozzá a zselatint. Forgassuk bele a felvert tejszínt és a tojásfehérjét is.

5. Vágjuk félbe a piskótát vízszintesen, helyezzük a tortalap alját egy tortakarikába. Kenjük rá a tejszínes túrót. Fektessük rá a felső tortalapot, és óvatosan nyomkodjuk le. Helyezzük a tortát 3-4 órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt vegyük ki a tortakarikából, majd hintsük meg a tortát vastagon porcukorral.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL