Hozzávalók:
A tésztához:
15dkg liszt
10dkg puha vaj
5dkg kristálycukor
A krémhez:
4 felvert tojás (elég villával felverni)
5dkg cukor
1 konzerv ananász
½ tk só
1tk sütőpor
4ek liszt
Elkészítése:
1. Csepegtesd le az ananászt. Keverd krémesre a vajat a cukorral, és add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze. (Ezt elkészítheted konyhai robotgéppel, kemény, darabokra vagdalt vajjal, és acélpengével.)
2. Egyenletesen oszd szét a keveréket egy kivajazott (kb. 23x32,5 centiméteres) tepsiben, és nyomogasd le egyenletesre a kezeddel. Előmelegített sütőben 175°C-on süsd 15-20 percig. Vedd ki a sütőből. (Ne kapcsold ki a sütőt!)
3. Keverd a tojásokhoz az ananászlevet és a lecsepegtetett ananászt, majd keverd össze. Add hozzá a sót és a szódabikarbónát, majd az egészet alaposan keverd össze. Keverd simára a liszttel. (Folyékony állagú lesz, a sütőben majd összeáll.)
4. Öntsd a tészta tetejére, és rakd vissza a tepsit a sütőbe. További 45-50 percig süsd 175°C-on. Hagyd kihűlni, aztán szórd meg egy kis porcukorral a tetejét, és vágd fel zserbószelet méretűre.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK