GASZTRO

Ananászos szelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
15dkg liszt
10dkg puha vaj
5dkg kristálycukor

A krémhez:
4 felvert tojás (elég villával felverni)
5dkg cukor
1 konzerv ananász
½ tk só
1tk sütőpor
4ek liszt

Elkészítése:

1. Csepegtesd le az ananászt. Keverd krémesre a vajat a cukorral, és add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze. (Ezt elkészítheted konyhai robotgéppel, kemény, darabokra vagdalt vajjal, és acélpengével.)

2. Egyenletesen oszd szét a keveréket egy kivajazott (kb. 23x32,5 centiméteres) tepsiben, és nyomogasd le egyenletesre a kezeddel. Előmelegített sütőben 175°C-on süsd 15-20 percig. Vedd ki a sütőből. (Ne kapcsold ki a sütőt!)

3. Keverd a tojásokhoz az ananászlevet és a lecsepegtetett ananászt, majd keverd össze. Add hozzá a sót és a szódabikarbónát, majd az egészet alaposan keverd össze. Keverd simára a liszttel. (Folyékony állagú lesz, a sütőben majd összeáll.)

4. Öntsd a tészta tetejére, és rakd vissza a tepsit a sütőbe. További 45-50 percig süsd 175°C-on. Hagyd kihűlni, aztán szórd meg egy kis porcukorral a tetejét, és vágd fel zserbószelet méretűre.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL