Hozzávalók:
18dkg vaj
24dkg kristálycukor
2 tojás (villával felverve)
2tk sütőpor
½ tk só
2,5dl friss vagy fagyasztott áfonya (ha mélyhűtött, nem kell felengedni!)
1,25dl áfonyadzsem
25dkg + 1ek liszt
1,25dl tej
A morzsához:
12dkg kristálycukor
7dkg liszt
6dkg puha vaj
Elkészítése:
1. Kend ki egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseink alját (vagy béleld ki papírkapszlikkal). Olvaszd meg a vajat. Keverd bele a cukrot. Add hozzá a felvert tojásokat, a sütőport meg a sót, és jól dolgozd össze.
2. Egy műanyag zacskóba szórj 1ek lisztet, és öntsd bele a friss vagy mélyhűtött áfonyát. Finoman rázogasd a zacskót, hogy a liszt bevonja az áfonyát, majd tedd félre.
3. A maradék liszt felét öntsd keverőtálba, és keverd hozzá a tej felét. Ezután tedd bele a liszt és a tej másik felét, és alaposan keverd össze a tésztát.
4. Most következik a móka: tedd az áfonyadzsemet a keverőtálba, és add a tésztához. (Megkékül a tésztád, de ne ijedj meg – ha kisült a muffin, szép lesz.) Ezután óvatosan keverd bele a liszttel bevont áfonyát. Háromnegyedig töltsd meg a muffintepsi mélyedéseit a tésztával, majd tedd félre.
5. A morzsához egy kis tálban keverd össze a cukrot a liszttel. Add hozzá a lágy vajat, és keverd, míg zsemlemorzsaszerű lesz. (Ezt robotgépben is csinálhatod, ha az acélpengét használod és kemény vajjal dolgozol.)
6. Hintsd meg a muffinokat a morzsabevonattal, és 190°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Amikor a muffinok megsültek, tedd tortarácsra a tepsit, és legalább fél órát hagyd hűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK