GASZTRO

Áfonyás muffin

Szerző:
Szabó Anna
Reggeli finomság, nem csak édes szájúaknak...

 

Hozzávalók:

18dkg vaj
24dkg kristálycukor
2 tojás (villával felverve)
2tk sütőpor
½ tk só
2,5dl friss vagy fagyasztott áfonya (ha mélyhűtött, nem kell felengedni!)
1,25dl áfonyadzsem
25dkg + 1ek liszt
1,25dl tej

A morzsához:
12dkg kristálycukor
7dkg liszt
6dkg puha vaj

Elkészítése:

1. Kend ki egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseink alját (vagy béleld ki papírkapszlikkal). Olvaszd meg a vajat. Keverd bele a cukrot. Add hozzá a felvert tojásokat, a sütőport meg a sót, és jól dolgozd össze.

2. Egy műanyag zacskóba szórj 1ek lisztet, és öntsd bele a friss vagy mélyhűtött áfonyát. Finoman rázogasd a zacskót, hogy a liszt bevonja az áfonyát, majd tedd félre.

3. A maradék liszt felét öntsd keverőtálba, és keverd hozzá a tej felét. Ezután tedd bele a liszt és a tej másik felét, és alaposan keverd össze a tésztát.

4. Most következik a móka: tedd az áfonyadzsemet a keverőtálba, és add a tésztához. (Megkékül a tésztád, de ne ijedj meg – ha kisült a muffin, szép lesz.) Ezután óvatosan keverd bele a liszttel bevont áfonyát. Háromnegyedig töltsd meg a muffintepsi mélyedéseit a tésztával, majd tedd félre.

5. A morzsához egy kis tálban keverd össze a cukrot a liszttel. Add hozzá a lágy vajat, és keverd, míg zsemlemorzsaszerű lesz. (Ezt robotgépben is csinálhatod, ha az acélpengét használod és kemény vajjal dolgozol.)

6. Hintsd meg a muffinokat a morzsabevonattal, és 190°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Amikor a muffinok megsültek, tedd tortarácsra a tepsit, és legalább fél órát hagyd hűlni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL