Hozzávalók:
20dkg vaj
3 tojás
10dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
40dkg liszt
2tk sütőpor
4db nagyobb alma
20dkg porcukor
Elkészítése:
1. Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a tojások sárgájával. Add hozzá a cukrot, a citromhéjat és 1 citrom levét. Dolgozd simára, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, és keverd simára. A tésztát oszd kétfelé.
2. Az egyik felét kinyújtva tedd a tepsi aljára, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 7-8 percig.
3. Az almákat hámozd meg és reszeld le, a tojásfehérjét 20dkg porcukorral és 1 citrom levével verd kemény habbá. A félig megsült tésztán oszd el a reszelt almát, és simítsd el rajta a habot.
4. A maradék tésztából formálj rudakat, és rácsosan rakd a tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és 180°C-on süsd 15 percig, amíg a hab arany barnára sül. (Várd meg, amíg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.)
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK