GASZTRO

Eper-rebarbara kompót

Szerző:
Szabó Anna
Sose tudtad, mire is jó a rebarbara. Ez a kompót tipikus angol kaja. Az eper édese és a rebarbara savanykás íze tökéletes lehet, ha vaníliafagyhoz, vagy vastag, édes palacsintához kínálod.

Hozzávalók:

• 4-5 darab rebarbara
• 25-30 dkg eper
• 3/4 csésze cukor
• 1/3 csésze narancslé


Elkészítés:

Vágd a rebarbarát ujjnyi darabokra. Tisztítsd és mosd meg az epret, ha nagy szemű, vagdosd fel. Tedd a rebarbarát lábosba. Add hozzá a cukrot és a narancslét. Forrald föl, aztán főzd még egy kicsit. Jöhet hozzá az eper. Azzal együtt még egy 10-12 percig forrald, míg meg nem puhul.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL