Hozzávalók:
(4 adaghoz)
250g mozzarella
250g chorizo
200g gomba
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
4 enyhe zöld pepperoni
3 tojás
250ml tej
200g liszt
1tk morzsolt oregánó
1tk morzsolt bazsalikom
Só, bors
Elkészítése:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C-ra). Vágd kockára a mozzarellát és a chorizót. Tisztítsd meg a gombát, és vágd kisebb darabokra. Mosd meg és magozd ki a paprikát, majd vágd kis kockákra. Mosd meg és tisztítsd meg a pepperonit, és vágd durvára.
2. Keverd össze a tojást a tejjel, a liszttel, a fűszerekkel, a sóval és a borssal, majd tedd a többi hozzávalóval együtt jól zárható tálba. Rázz össze mindent alaposan, és szükség esetén keverd át egy fakanállal is.
3. Terítsd el a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb. 25-30 percig.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK