Hozzávalók:
(4 pizzához)
500g liszt
50g friss élesztő
100ml tej
Só
4ek olívaolaj
2 vöröshagyma
2 zöld kaliforniai paprika
500g vegyes darált hús
1ek paradicsompüré
400g-os konzerv hámozott paradicsom
1ek pizza fűszerkeverék
350g-os konzerv morzsolt kukorica
150g frissen reszelt ementáli
Olaj a tepsihez
Bazsalikom a díszítéshez
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet az élesztővel. Melegíts fel 300ml vizet és a tejet, majd keverd össze a felét a liszttel és az élesztővel. Letakarva hagyd kb. 15 percig kelni.
2. Keverj össze 1tk sót 2ek olajjal és a maradék vizes tejjel, és adjuk a kelt tésztához. Gyúrd simára, majd letakarva keleszd 1 órán át meleg helyen.
3. Pucold meg és vágd apróra a vöröshagymát. Mosd meg, majd vágd csíkokra a paprikát. Melegítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben, és párold meg benne a hagymát és a paprikát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd morzsásra.
4. Keverd a darált húshoz a paradicsompürét és a konzervparadicsomot, majd párold 15 percig, amíg elfő a leve. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra).
5. Gyúrd össze ismét alaposan a tésztát, és oszd 4 részre. Nyújtsd az adagokat kb. 20cm átmérőjű lepényekké, formáld meg a széleket, majd helyezzük olajjal kikent tepsibe. Pihentessük 10 percig.
6. Keverd össze a darált húsos keveréket a lecsöpögtetett kukoricával és a fűszerekkel, aztán terítsd el a tésztán. Szórd meg a sajttal, majd süsd kb. 20 percig a sütőben. Bazsalikommal megszórva tálald.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK