GASZTRO

Darált húsos pizza

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(4 pizzához)
500g liszt
50g friss élesztő
100ml tej

4ek olívaolaj
2 vöröshagyma
2 zöld kaliforniai paprika
500g vegyes darált hús
1ek paradicsompüré
400g-os konzerv hámozott paradicsom
1ek pizza fűszerkeverék
350g-os konzerv morzsolt kukorica
150g frissen reszelt ementáli
Olaj a tepsihez
Bazsalikom a díszítéshez

Elkészítése:

1. Keverd össze a lisztet az élesztővel. Melegíts fel 300ml vizet és a tejet, majd keverd össze a felét a liszttel és az élesztővel. Letakarva hagyd kb. 15 percig kelni.

2. Keverj össze 1tk sót 2ek olajjal és a maradék vizes tejjel, és adjuk a kelt tésztához. Gyúrd simára, majd letakarva keleszd 1 órán át meleg helyen.

3. Pucold meg és vágd apróra a vöröshagymát. Mosd meg, majd vágd csíkokra a paprikát. Melegítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben, és párold meg benne a hagymát és a paprikát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd morzsásra.

4. Keverd a darált húshoz a paradicsompürét és a konzervparadicsomot, majd párold 15 percig, amíg elfő a leve. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra).

5. Gyúrd össze ismét alaposan a tésztát, és oszd 4 részre. Nyújtsd az adagokat kb. 20cm átmérőjű lepényekké, formáld meg a széleket, majd helyezzük olajjal kikent tepsibe. Pihentessük 10 percig.

6. Keverd össze a darált húsos keveréket a lecsöpögtetett kukoricával és a fűszerekkel, aztán terítsd el a tésztán. Szórd meg a sajttal, majd süsd kb. 20 percig a sütőben. Bazsalikommal megszórva tálald.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL