Szabó Anna
Hozzávalók:
(4 pizzához)
500g liszt
50g friss élesztő
100ml tej
Só
4ek olívaolaj
2 vöröshagyma
2 zöld kaliforniai paprika
500g vegyes darált hús
1ek paradicsompüré
400g-os konzerv hámozott paradicsom
1ek pizza fűszerkeverék
350g-os konzerv morzsolt kukorica
150g frissen reszelt ementáli
Olaj a tepsihez
Bazsalikom a díszítéshez

Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet az élesztővel. Melegíts fel 300ml vizet és a tejet, majd keverd össze a felét a liszttel és az élesztővel. Letakarva hagyd kb. 15 percig kelni.
2. Keverj össze 1tk sót 2ek olajjal és a maradék vizes tejjel, és adjuk a kelt tésztához. Gyúrd simára, majd letakarva keleszd 1 órán át meleg helyen.
3. Pucold meg és vágd apróra a vöröshagymát. Mosd meg, majd vágd csíkokra a paprikát. Melegítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben, és párold meg benne a hagymát és a paprikát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd morzsásra.
4. Keverd a darált húshoz a paradicsompürét és a konzervparadicsomot, majd párold 15 percig, amíg elfő a leve. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra).
5. Gyúrd össze ismét alaposan a tésztát, és oszd 4 részre. Nyújtsd az adagokat kb. 20cm átmérőjű lepényekké, formáld meg a széleket, majd helyezzük olajjal kikent tepsibe. Pihentessük 10 percig.
6. Keverd össze a darált húsos keveréket a lecsöpögtetett kukoricával és a fűszerekkel, aztán terítsd el a tésztán. Szórd meg a sajttal, majd süsd kb. 20 percig a sütőben. Bazsalikommal megszórva tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK