GASZTRO

Burgonyás pizza

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(1 kerek pizzaformához)
250g liszt
25g friss élesztő

6ek olívaolaj
400g paradicsom
2 vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
Bors
½ tk cukor
½ tk morzsolt oregánó
500g burgonya
1tk apróra vágott friss rozmaring
75g reszelt parmezán
Olaj a formához

Elkészítése:

1. A kelt tésztához szitáld a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe egy mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, majd keverd sűrű tésztává egy kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 20 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.

2. Adj hozzá 4ek olívaolajat és késhegynyi sót. Apránként önts hozzá kb. 100ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.

3. Formálj a tésztából gömböt, majd tedd vissza a tálba. Konyaruhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.

4. Hámozd meg, magozd ki és kockázd fel a paradicsomot. Pucold meg és aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold meg 1ek forró olívaolajban. Add hozzá a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, cukorral és oregánóval, majd addig forrald, amíg sűrű paradicsomszószt kapsz. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra).

5. Nyújtsd ki a tésztát, és tedd az olajjal kikent pizzaformába. Húzd fel a széleket, majd hagyd kelni a tésztát. Terítsd el rajta a paradicsomszószt. Hámozd meg a burgonyát, gyaluld vékony szeletekre, aztán tedd a tésztára. Sózd és borsozd, szórd meg rozmaringgal és parmezánnal. Csepegtesd rá a maradék olívaolajat. Süsd kb. 35 percig a sütőben.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL