GASZTRO

Zöldséges pizza

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(4 adaghoz)
400g liszt
42g élesztő
½ tk cukor
4ek olívaolaj

1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 vöröshagyma
4 húsos paradicsom
1 cukkini
4 articsókaszív, konzerv
75g fekete olajbogyó
Bors
1tk morzsolt kakukkfű
1tk morzsolt oregánó
200g mozzarella

Elkészítése:

1. A kelt tésztához szitáld a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe egy mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, szórj rá ½ tk cukrot, majd kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverd sűrű tésztává. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 20 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.

2. Adj hozzá 3ek olívaolajat és 1tk sót. Apránként önts hozzá kb. 125ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.

3. Formálj a tésztából gömböt, majd tedd vissza a tálba. Konyharuhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.

4. Nyújtsd ki a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, formáld meg a széleket, majd csepegtess rá 1ek olívaolajat.

5. Mosd meg, magozd ki és vágj csíkokra paprikát. Hámozd meg és karikázd fel a vöröshagymát. Mosd meg a paradicsomot, távolítsd el a szárvéget, majd szeleteld fel. A cukkinit hámozd meg, majd szeleteld fel. Csepegtesd le és vágd félbe az articsókaszíveket. Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeveréses sütő 200°C).

6. Terítsd el a zöldségféléket és az olajbogyót a tésztán. Hintsd meg sóval és borssal, és szórd meg a kakukkfűvel és az oregánóval. Szeleteld fel a mozzarellát, és szintén tedd a tésztára. Süsd a sütőben kb. 30 percig.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL