Hozzávalók:
(4 adaghoz)
400g liszt
42g élesztő
½ tk cukor
4ek olívaolaj
Só
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 vöröshagyma
4 húsos paradicsom
1 cukkini
4 articsókaszív, konzerv
75g fekete olajbogyó
Bors
1tk morzsolt kakukkfű
1tk morzsolt oregánó
200g mozzarella
Elkészítése:
1. A kelt tésztához szitáld a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe egy mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, szórj rá ½ tk cukrot, majd kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverd sűrű tésztává. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 20 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
2. Adj hozzá 3ek olívaolajat és 1tk sót. Apránként önts hozzá kb. 125ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.
3. Formálj a tésztából gömböt, majd tedd vissza a tálba. Konyharuhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.
4. Nyújtsd ki a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, formáld meg a széleket, majd csepegtess rá 1ek olívaolajat.
5. Mosd meg, magozd ki és vágj csíkokra paprikát. Hámozd meg és karikázd fel a vöröshagymát. Mosd meg a paradicsomot, távolítsd el a szárvéget, majd szeleteld fel. A cukkinit hámozd meg, majd szeleteld fel. Csepegtesd le és vágd félbe az articsókaszíveket. Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeveréses sütő 200°C).
6. Terítsd el a zöldségféléket és az olajbogyót a tésztán. Hintsd meg sóval és borssal, és szórd meg a kakukkfűvel és az oregánóval. Szeleteld fel a mozzarellát, és szintén tedd a tésztára. Süsd a sütőben kb. 30 percig.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK