Hozzávalók:
(2 pizzához)
250g liszt
10g élesztő
Cukor
4ek olívaolaj
Só
4ek passzírozott paradicsom
½ ek paradicsompüré
½ tk morzsolt oregánó
Bors
100g mozzarella
Liszt a nyújtáshoz
Elkészítése:
1. A kelt tésztához szitáld át a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, szórj rá ½ tk cukrot, majd egy kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverd sűrű tésztává. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 10 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
2. Adj hozzá 2ek olívaolajat és ½ tk sót. Apránként önts hozzá kb. 150ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.
3. Formálj a tésztából gömböt, majd tegyed vissza a tálba. Konyharuhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.
4. A paradicsomszószhoz keverd össze a passzírozott paradicsomot, a paradicsompürét és az oregánót. Ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi cukorral. Vágd hozzá a mozzarellát vékony szeletekre.
5. Melegítsd elő a sütőt 240°C-ra. Kend ki a tepsit 1ek olívaolajjal. Gyúrd át a kelt tésztát alaposan a kezeddel, oszd két részre, majd nyújtsd ki mind a két adagot. Kend be a tésztalappokat a paradicsomszósszal, és rendezd el rajtuk a mozzarellát. Végül csepegtesd rájuk a maradék olívaolajat, majd süsd kb. 10 perc alatt aranybarnára a pizzákat.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK