Szabó Anna
Hozzávalók:
(2 pizzához)
250g liszt
10g élesztő
Cukor
4ek olívaolaj
Só
4ek passzírozott paradicsom
½ ek paradicsompüré
½ tk morzsolt oregánó
Bors
100g mozzarella
Liszt a nyújtáshoz

Elkészítése:
1. A kelt tésztához szitáld át a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, szórj rá ½ tk cukrot, majd egy kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverd sűrű tésztává. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 10 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
2. Adj hozzá 2ek olívaolajat és ½ tk sót. Apránként önts hozzá kb. 150ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.
3. Formálj a tésztából gömböt, majd tegyed vissza a tálba. Konyharuhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.
4. A paradicsomszószhoz keverd össze a passzírozott paradicsomot, a paradicsompürét és az oregánót. Ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi cukorral. Vágd hozzá a mozzarellát vékony szeletekre.
5. Melegítsd elő a sütőt 240°C-ra. Kend ki a tepsit 1ek olívaolajjal. Gyúrd át a kelt tésztát alaposan a kezeddel, oszd két részre, majd nyújtsd ki mind a két adagot. Kend be a tésztalappokat a paradicsomszósszal, és rendezd el rajtuk a mozzarellát. Végül csepegtesd rájuk a maradék olívaolajat, majd süsd kb. 10 perc alatt aranybarnára a pizzákat.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK