GASZTRO

Margarita pizza

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(2 pizzához)
250g liszt
10g élesztő
Cukor
4ek olívaolaj

4ek passzírozott paradicsom
½ ek paradicsompüré
½ tk morzsolt oregánó
Bors
100g mozzarella
Liszt a nyújtáshoz

Elkészítése:

1. A kelt tésztához szitáld át a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, szórj rá ½ tk cukrot, majd egy kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverd sűrű tésztává. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 10 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.

2. Adj hozzá 2ek olívaolajat és ½ tk sót. Apránként önts hozzá kb. 150ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.

3. Formálj a tésztából gömböt, majd tegyed vissza a tálba. Konyharuhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.

4. A paradicsomszószhoz keverd össze a passzírozott paradicsomot, a paradicsompürét és az oregánót. Ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi cukorral. Vágd hozzá a mozzarellát vékony szeletekre.

5. Melegítsd elő a sütőt 240°C-ra. Kend ki a tepsit 1ek olívaolajjal. Gyúrd át a kelt tésztát alaposan a kezeddel, oszd két részre, majd nyújtsd ki mind a két adagot. Kend be a tésztalappokat a paradicsomszósszal, és rendezd el rajtuk a mozzarellát. Végül csepegtesd rájuk a maradék olívaolajat, majd süsd kb. 10 perc alatt aranybarnára a pizzákat.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL