SZÉPSÉG

Útmutató az önbarnításhoz

Szerző:
Szabó Anna
A barna bőrszín ragyogó, magabiztosságot sugalló. De miért is tennénk ki bőrünket a napsugarak káros hatásának, vagy kockáztatnánk egészségünket a szoláriumban, ha az önbarnítás tízparancsolatát követve otthon is profin barnulhatunk?
1. Radírozz

Nem számít, hogy mennyire csodálatosnak és valóságosnak látszik egy önbarnító krém a bőrödön a leírása szerint – ha nem radírozod le a bőrödet a használata előtt, akkor egyenesen szörnyen fog kinézni. Hogy miért? Azért, mert a hepehupás bőrre felvitt önbarnító csíkos és egyenetlen barnaságot fog adni.

2. Legyen sima a bőröd

Az önbarnítónak bele kell ivódnia a bőrödbe ahhoz, hogy természetesnek nézzen ki, de ha a bőröd szárazabb a Szaharánál, akkor először hidratálnod kell. A legjobb eredményt akkor érheted el, ha legalább három nappal az önbarnítás előtt elkezdesz mélyhidratáló krémet használni.



3. Várj

Nem számít, mennyire szeretnél aranyos színekben játszó bőrt, türelmesnek kell lenned. Először is legalább tíz percet kell várnod a szokásos testápolód és az önbarnítód használata között, különben maszatosnak fogsz kinézni. Másodszor legalább egy órát kell várnod, mielőtt felöltözöl, hogy az önbarnítódnak legyen elég ideje beszívódnia a bőrödbe. Ha nem vársz ennyit, akkor össze fogod kenni a ruháidat.


4. Válaszd a megfelelő árnyalatot

Nagyon fontos, hogy a bőröd színéhez legjobban illő önbarnítót válaszd. Ha nem vagy biztos abban, hogy pontosan melyik árnyalat illik hozzád, kérd szakember segítségét, vagy próbáld ki a termékeket a csuklódon. Nem kell sokat kísérletezgetned ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes árnyalatot.


5. Keverj

Ha még soha nem használtál önbarnítót, vagy nem szeretnél úgy kinézni, mintha most jöttél volna a trópusokról, akkor fele-fele arányban keverd össze az önbarnítót a szokásos testápolóddal vagy arckrémeddel, hogy természetesebb hatást érhess el. Elég, ha a krémeket a tenyereden kevered össze, azután pedig sima, lendületes mozdulatokkal a testedre vagy az arcodra kened a keveréket.


6. Használj kesztyűt

Ha komolyan akarod venni az önbarnítást, akkor használj gumikesztyűt. Így elkerülheted, hogy a kezed foltos legyen, a körmöd pedig úgy nézzen ki, mintha most turkáltál volna a kerti földben – márpedig ez a két leggyakoribb jel, amik elárulják, hogy a barnaságod nem igazi. Csak arra ügyelj, hogy gyakran cseréld a kesztyűket.


7. Bánj óvatosan a problémás részekkel

Amikor magadra kened az önbarnítót, először hagyd ki a problémás részeket (a bokádat, a lábujjaidat, a kezedet és a sarkadat), amelyek hajlamosak szárazak lenni. Mindig utoljára hagyd ezeket a részeket, vagy csak akkor kend be őket, amikor nagyon kevés krém van a kezedben. Ezután pedig nedves kendővel töröld át őket, mert a szárazabb részek jobban felszívják a felesleges krémet. Ha ez mégis megtörténik, akkor finoman radírozd le a bőrt minden nap, amíg a barnaság egyenletes nem lesz.

8. Ne hagyj ki semmit

Ne felejtsd el olyan helyeken is bekenni a bőrödet, amik elárulhatják, hogy a barnaságod nem valódi. Lehet, hogy a nyakadat, az alkarodat és a fenekedet kicsit kényelmetlen bekenni, de ha fehérek maradnak, akkor könnyen elárulhatnak.


9. Moss kezet

Mindig alaposan mosd meg a kezedet az önbarnító használata után, különben a körmeid nagyon koszosak lesznek, és a krém szaga is tovább megmarad (persze, ha kesztyűt használsz, ezt a veszélyt is elkerülheted).


10. Sminkelj jól

Miután gyönyörű aranybarna lett a bőröd, ne felejtsd el az új arcszínedhez igazítani a sminkedet. A szemedre bronzos, világos-fényes vagy barackszínű festéket tegyél, a szádat, pedig átlátszó szájfénnyel fesd ki.


Igazi tavaszi újdonság: fényvédő és önbarnító egy termékben!

A tavaszi napsütésben ellenállhatatlan kísértést érzünk, hogy félredobjuk meleg ruháinkat, és a szekrény mélyéből előásd ujjatlanjainkat és halásznadrágjainkat. Ahhoz, hogy kivallanó bőrünk már tavasszal is napsütötte külsőt tükrözzön, elég a Dove Summer Glow SPF 15 önbarnítót és 15-ös fényvédő faktort tartalmazó testápolóját mindössze 15 napig használni.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL