GASZTRO

Csőben sült sütőtök rizzsel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1kg sütőtök
2 gerezd fokhagyma
2 gyöngyhagyma
3 zellerlevél
1 csipet kakukkfű
1 csipet curry
140g hántolatlan rizs
5dl víz
Fél csokor petrezselyem
1,5kk só
Őrölt bors

Elkészítése:

1. Vágd 5cm vastag szeletekre a sütőtököt. A szeleteket hámozd meg, szedd ki belőlük a magokat és a rostokat, majd vágd húsukat 1cm-es darabokra. Tisztítsd meg a fokhagymát, vágd ketté a gerezdeket, és szedd ki a csírát. Tisztítsd meg a gyöngyhagymát, majd a fokhagymával és a zellerlevelekkel együtt vágd apróra.

2. Keverd össze a sütőtököt, az apróra vágott fűszereket, a sót, a borsot, a kakukkfüvet és a curryt.

3. Melegítsd elő a sütő grill részét 170°C-ra (5-6. fokozat).

4. Töltsd sütőtálba a massza felét, szórd rá a rizst, majd a maradék masszát. Öntsd fel meleg vízzel, nehogy a rizs feljöjjön a tetejére. Fedd le alufóliával, és süsd 1 óra 15 percig.

5. Mosd meg a petrezselymet, csepegtesd le, szedd le a szárát, majd vágd a leveleket nagyobb darabokra.

6. A sütőből kivéve szórd meg vele az ételt, és tálald azonnal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL