Hozzávalók:
300g nagy szemű fehér szőlő
250g pitetészta
3ek barnacukor
1ek liszt
20g sós vaj
6ek piros szőlőlé
Elkészítése:
1. Megmossuk a szőlőt, papírtörlőn óvatosan megszárítjuk, majd leszedjük a szemeket. A héjukat lehúzzuk, a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (7. fokozat), és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk, majd 6 minél nagyobb méretű korongot vágunk ki belőle. Ezeket a tepsire rakjuk. Összekeverjük a barnacukrot és a lisztet, mindegyik tésztalap közepére rakunk belőle egy halmot, majd rátesszük a vajat. A sütőbe téve 5 percig sütjük.
3. Kivesszük a tepsit a sütőből, és 1 evőkanál szőlőlevet öntünk minden tésztakorongra, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
4. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit lehűlni a tésztát. Gömbölyű felükkel felfelé ráhalmozzuk a szőlőszemeket, és azonnal tálaljuk fahéjas forralt borral.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK