GASZTRO

Szőlővel töltött batyu

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
500g fehér szőlő
2 vaníliarúd
400g alma
1ek víz
1dl fehérbor
1kk sűrű méz
4 mélyhűtött tésztalap

 

Elkészítése:

1. A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk. A szőlőt megmossuk, és a szemeket leszedjük a fürtökről. Meghámozzuk az almát, kiszedjük a magházát, a húsát kockára vágjuk. A vízzel és vaníliával 10 percig főzzük lefedve, közepes lángon.

2. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra (6-7. fokozat).

3. A bort, a mézet és a szőlőszemeket lefedve, erős lángon 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet erős lángon beforraljuk, hogy 2 evőkanálnyi maradjon belőle.

4. Ezt a szirupot az almakompóthoz adjuk, és nagy lángon, folyamatosan keverve 2-3 percig főzzük.

5. Az almát a tésztalapok közepére halmozzuk, rátesszük a szőlőt, majd a tésztalap oldalát felhajtva batyut formálunk, a nyakát a vaníliarudakkal kötjük át. Tepsire téve 3-4 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL