Hozzávalók:
500g fehér szőlő
2 vaníliarúd
400g alma
1ek víz
1dl fehérbor
1kk sűrű méz
4 mélyhűtött tésztalap
Elkészítése:
1. A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk. A szőlőt megmossuk, és a szemeket leszedjük a fürtökről. Meghámozzuk az almát, kiszedjük a magházát, a húsát kockára vágjuk. A vízzel és vaníliával 10 percig főzzük lefedve, közepes lángon.
2. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra (6-7. fokozat).
3. A bort, a mézet és a szőlőszemeket lefedve, erős lángon 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet erős lángon beforraljuk, hogy 2 evőkanálnyi maradjon belőle.
4. Ezt a szirupot az almakompóthoz adjuk, és nagy lángon, folyamatosan keverve 2-3 percig főzzük.
5. Az almát a tésztalapok közepére halmozzuk, rátesszük a szőlőt, majd a tésztalap oldalát felhajtva batyut formálunk, a nyakát a vaníliarudakkal kötjük át. Tepsire téve 3-4 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK