2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hogy bánok a hajammal?

Vajon mit mondana egy hajszakértő, ha tudná, mit is művelünk reggelente a tükör előtt? Most megtudhatjuk….


Első nap
A szokásosnál később ébredtem, úgyhogy nem volt időm sokat vacakolni a hajammal. Kicsit ellaposodott meg összekócolódott az éjszaka, hát kicsit bevizeztem (langyos vízzel), nyomtam rá egy kis simító hajhabot, és megszárítottam. Amikor száraz lett, még egy kis waxot kentem a végekre, hogy ne legyen zilált. Napközben aztán a hajam egyre unalmasabb és kócosabb lesz, sosem bírja megtartani a fazonját. Este aztán eszembe jut, hogy igazából és alaposan már vagy négy napja nem mostam meg a hajamat, úgyhogy alaposan átmosom, kenek rá pakolást is, rajta hagyom tizenöt percig. Mindig megfogadom, hogy egyszer majd hetente kap intenzív ápolást, de jó, ha havonta eszembe jut. Most kenek rá még egy kis hajvégápolót, göndörítő habot, aztán hagyom magától megszáradni.

A szakértő:
Forró levegővel sosem szárítanám, ha kell is a gép, a levegő legyen nem túl erős, és csak meleg, nem forró. De a legjobb hagyni természetes módon megszáradni. A reggeli hab az oké, de a waxot elhagynám. Nehéz is meg ragadós is. Azt hiszem, napközben a hajad azért lesz egyre borzasabb, mert nem a megfelelő anyagokat használod. Próbálj ki más termékeket. Az esti pakoláshoz jó, ha ragaszkodsz, tényleg legalább hetente. De a pakolást általában nem kell öt percnél tovább a hajon hagyni (használati utasítás).

Második nap
A hajam egyenesen szörnyű, mikor reggel felkelek. Így van ez minden hajmosás után. Három tincsbe vált szét alvás közben, és olyan túl könnyű és selymes, hogy nem tudom, mit lehetne vele kezdeni. Bevizezem, habot rakok rá, megszárítom, Ez segít egy kicsit. Úgy néz ki, minden reggel így bánok vele, nincs is többre időm.

A szakértő:
Az a meggyőződésem, hogy a legjobb tiszta, nedves hajjal ágya bújni, és hagyni természetesen megszáradni. A hullámos haj frissen mosva tényleg nem mutat olyan jól, de ha nincs időd vacakolni reggel vele, a nedvesítés az oké, de inkább valami krémes szérumot kenj rá, ami fényt és tartást is ad neki.

Harmadik nap
Ma egy kicsit jobban néz ki a hajam, így csak benedvesítem és hagyom, hogy magától száradjon meg. A száraznak látszó végekre azért kenek egy kis waxot. Sajnos, piszkosul szeles ma az idő, így mire az irodába érek, szinte afrofrizurám lesz. Nem hoztam magammal semmi kenceficét, hát csak elviselem, és vigyorgok, Megmosnám ma a hajamat, de holnapra már be vagyok írva a fodrászhoz, akkor meg minek. Este csak összefogom lófarokba és várom a holnapot.

A szakértő:
Dajkamese. Azért nem mosod meg, mert akkor jobban fog a festék? Az emberek még mindig ezt gondolják, pedig butaság. Én jobb szeretem, ha a haj tiszta, mert akkor tudom, hogy mit kell tennem vele. Meg aztán, ha nem tiszta hajra kerül a festék, nem is biztos, hogy egészen a tövéig eljut. És dobd már végre el azt a waxot! Használj inkább krémet helyette, az táplál is, nem csak látszatot kelt.

Negyedik nap
Az éjszakai lófarok nem tett jót a frizurámnak. Fogom a régi jó hajsütővasamat, nagy loknikat sütök, aztán kirázom őket. Mire délután háromkor a fodrászhoz jutok, a hajam förtelmes. A fodrász szőke csíkokat melíroz a hajamba, aztán az egészet beszínezi, hogy eltüntesse az otthoni festések „rezes” színét. Frizurát vág. Már évek óta próbálom megnöveszteni a hajamat, de olyan piszok lassan nő, hogy nem is vágatom már rendszeresen. Szárítás után szuperül néz ki, pedig nem is került rá semmi vegyszer.

A szakértő:
A fodrásznál sose szégyelld magad. Ha ilyesmit érzetet veled, azonnal állj odébb. A hajsütővas jó ötlet, ha halogatni akarod a hajmosást.

Ötödik nap
A hajam kicsit összevissza áll. Hát benedvesítem, szérumot kap. Szabadnapos vagyok, megszáradhat magától. Olyan finom lágy, de sokkal nehezebb báni vele, nem sok időbe telik, és oda a frizurám. Este vacsorázni megyünk, Ritka fogú fésűvel átfésülöm, aztán jön megint a hajsütővas. A tincseket az ujjaimmal bontom szét. Egy kis wax a végekre, egy kis hajfény, és mehetünk is.

A szakértő:
Majdnem szívszélhűdést kaptam! Sose használj fésűt, se ritka fogút, se másmilyet! Fölhasítják a hajszálakat.
Összefoglalva: Azt hiszem, túl sok mindent kensz a hajadra. A hullámos haj tisztára mosva a legszebb. Persze, hogy ápolni kell, de meg kell találni a pontosan hozzá illő terméket.
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve

Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve

Az interneten ezrével lehet fellelni finomabbnál finomabb muffin recepteket, legyen szó édes, vagy sós változatról. Ezek a receptek azonban egészen mások, ugyanis a muffin formára csak azért van szükség, hogy elkészíthessük az ételek mini variációját, ami rendkívül gusztusos látvány. Mutatjuk a 4 legfinomabbat, melyek minket azonnal levettek a lábunkról.

Tovább »
Milyen sötét titkot rejt az életed? - A Mágikus Csontok Tarot kártya felfedi

Milyen sötét titkot rejt az életed? - A Mágikus Csontok Tarot kártya felfedi

A Mágikus Csontok Tarot kártya célja, hogy rávilágítson életed sötét titkaira, pontjaira, azokra a belső igazságokra, amelyekkel nem mersz szembenézni. Az ősi csontjóslás és a Tarot misztériuma találkozásának köszönhetően pontos képet kaphatsz arról, mit rontasz el az életedben, vagy mi miatt nem úgy alakulnak a dolgaid, mint azt szeretnéd. Kíváncsi vagy, mit árulnak el rólad a Mágikus Csontok?

Tovább »
Mely Univerzális Törvény hat rád az év második felében? - Kiolvastuk a csillagokból!

Mely Univerzális Törvény hat rád az év második felében? - Kiolvastuk a csillagokból!

Létezik az Univerzumnak egy saját rendszere, amin keresztül érvényesíthetjük az akaratunkat, megteremthetjük a vágyainkat. Ez a rendszer az Univerzum Törvényeiből áll, az élet hét spirituális törvényéből. Tudd meg, hogy melyik Univerzális Törvény hat rád az év második felében, ami hozzásegíthet sikereidhez és vágyaidhoz! 

Tovább »

Kalkulátor

Aromaolajjal a rossz közérzet és a betegségek ellen

Ha rossz a kedved, búskomorság vagy depresszió gyötör, cseppents néhány csepp olajat az aromalámpácskádba, vagy a bőrödre, és máris jobb kedvre derülsz. De akkor is alkalmazd, ha valamilyen betegség, testi tünet gyötör.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Wilda Jósnő

Cigány, tarot kártya jós, átok-rontás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Wilda Jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép