Hozzávalók:
1/2kg csirkemellfilé
10dkg hagyma
40dkg piros húsú paprika
15dkg ananászkarika
1-2 gerezd fokhagyma
Nagyjából 2cm-es gyömbérdarab
4 evőkanálnyi olaj
Só, bors, curry
2,5dl húslé
1ek étkezési keményítő
15dkg natúr krémsajt
12dkg mozzarella
Elkészítése:
1. Mosd meg és töröld szárazra a húst; vágd kockákra. Aprítsd fel a hagymát, a paprikát, az ananászt, a fokhagymát és a gyömbért is.
2. Forrósítsd fel az olajat; tedd bele a húst, szórd meg sóval, borssal és curryvel. Közepes tűzön süsd világos barnára a húst. Vedd ki a serpenyőből, és itasd le róla a zsiradékot.
3. Dobd a serpenyőbe a paprikát, a hagymát, az ananászt, a gyömbért és a fokhagymát; párold meg.
4. Keverd el a húslét az étkezési keményítővel, s öntsd a serpenyőbe, forrald ki. Vedd le a tűzről, keverd bele a krémsajtot és a húst.
5. Ha kell, sózd, borsozd. Simítsd az egészet sütőformába, tedd a tetejére a mozzarellaszeleteket és 15 percre dugd 200°C-ra előmelegített sütőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK