250 g szilva
300 ml piros szőlőlé
3 evőkanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
100 g liszt
150 ml tej
Só
2 evőkanál citromhéj
2 tojás
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál pirított pisztácia
1. A szilvákat vágd félbe és magozd ki, majd a szőlőlével 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal forrald fel. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben oldd fel, majd a szilvás főzethez sűrű kevergetések mellett.
2. Keverd össze a lisztet tejjel, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával egy edényben. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a maradék cukorral, és add a lisztes masszához. Egyszerűen palacsintaként süsd ki egy nagyobb serpenyőben.
3. Mindegyik palacsinta felére tegyél a szilvás töltelékből, hajtsd félbe. A tetejét hintsd meg porcukorral, majd szórj rá a durvára szelt pisztáciából.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK