750 ml tej
Só
80 g cukor
200 g rizs
1 tojás
2 narancs
500 ml narancslé
2 evőkanál keményítő
300 g szilva
1. A tejet egy csipetnyi sóval és 30 g cukorral forrald fel, majd add hozzá a rizst és főzd puhára. Vedd le a tűzhelyről, és miután langyosra hűlt keverd hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét 40 g cukorral verd kemény habbá.
2. A narancsokat hámozd meg annyira, hogy még a fehér héját és a hártyáját is eltávolítod, majd vágd gerezdekre. 4 evőkanál narancslét 10 g cukorral és az étkezési keményítővel keverj simára. A megmaradó gyümölcslében a szilvát főzd meg. Majd keverd el benne az étkezési keményítős narancslét is.
3. Tálaláskor tegyél pár kanállal a szilvából a desszertes edény aljára, majd halmozz rá a rizsből, végül adj hozzá pár gerezd narancslevet.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK