50 g fehér csokoládé 8 darabra törve
1 teáskanál narancshéj
4 darab nagyobb szilva
1 tojássárgája
8 zsömle
2 teáskanál porcukor
1. A fehércsokoládét aprítsd fel és add hozzá a narancshéjat. A szilvákat felezd meg és magozd ki. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel verj fel. A zsömlét vízszintesen vágd ¾ részbe, úgy hogy ki tudd nyitni.
2. A narancshéjas csokoládét oszd el, mindegyik zsömlébe tegyél igazságosan. A fél szilvákat helyezd a csokoládés krémre, majd zárd le a zsömlét.
3. A zsömléket tedd tepsibe, vagy sütőrácsra és kend meg a vizes tojássárgájával, majd szórd meg porcukorral.
4. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK