GASZTRO

Édes gombóc szilvamártással

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500 g szilva
100 g cukor
1 db ánizsmag
100 ml vörösbor
200 g pirítóskenyér
1 teáskanál vaníliás cukor
100 g vaj
60 g porcukor
1 tojássárgája
1 egész tojás
2-3 teáskanál narancshéj

500 g ricotta

 

Elkészítése:

1. A szilvát felezd meg és magtalanítsd. Közepes lángon egy fazékban karamellizáld a cukrot. Az ánizsmagot és a vörösbort is add hozzá, amikor nagyjából egyállagú lett, akkor dobd bele a szilvákat, majd forrald fel az egészet.

2. A kenyeret morzsold szét. A vaníliás cukrot a 75 g vajjal és 50 g porcukorral keverd habosra.

3. A tojássárgáját, a tojást és az egyik 100 g pirítós kenyér morzsáját, a narancshéjjal egy csipetnyi sóval keverd jól össze. A ricottát is add hozzá, és keverd jól el benne.

4. Egy széles fazékban 3 l vizet egy kevés sóval forralj fel. Bevizezett kézzel formálj kis golyókat a ricottás krémből és dobd a lobogó forró vízbe. Addig kell főzni, míg a galuskák a víz felszínére nem jönnek.

5. 25 g vajat egy serpenyőben forralj habosra, majd a maradék pirítós kenyér morzsát futtasd meg rajta, nagyjából 1-2 percig.

6. A galuskákat hempergesd meg ebben a morzsában.

7. Tálaláskor tegyél egy kevés szilvamártást a tányér aljára, majd erre helyezd a galuskákat ízlés szerint. Kevés porcukorral is meghintheted.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL