GASZTRO

Mandulás szilvatorta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

600g szilva
100g liszt
1tk sütőpor
50g őrölt mandula
50g puha vaj
50g cukor

2db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítése:

1. Mosd meg, magozd ki és vágd félbe a szilvákat. Keverd össze a lisztet a sütőporral és az őrölt mandulával.

2. A vajat, a cukrot, egy csipet sót keverj habosra. Add hozzá a cukrot egyenként, és keverd tovább őket. Ha egységes állagú masszát kaptál, keverd hozzá a lisztes keveréket.

3. A tésztát borítsd egy kiolajozott tortaformába (24cm átmérőjű az ideális), majd szórd rá, vagy szorosan körbe helyezd el a szilvákat.

4. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és még sütés előtt szórd meg a pitét vaníliás cukorral. Ezt követően süsd először 25 percig, majd húzd ki a sütőből és hintsd meg a szeletelt mandulával. Süsd további 10 percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL