DIVAT

Az ősz trendjei 2012-ben

Szerző:
Szabó Anna
Már egy hónap sincs vissza a nyárból, és az igazi divatfanok már most magukba szippantják az őszi trendeket. Energikus színek, gótikus csipkék, vagány bőr holmik, szőrmék, merész aszimmetrikus szabások, bohém visszatérő minták - ezeket mind megtalálhatod a 2012-es őszi divat darabjain. Töltődj fel új ötletekkel!

 

Energikus színek - hordj vöröset!

Idén a hűvösebb szezon megérkezésével a bujaság is megérkezik. Az ősz abszolút kedvenc színe - természetesen a megszokott föld-színek mellett - a mandarin, legfőképpen a vörös lesz, és ezek árnyalatai, beleértve a rózsaszínt is. A színkeveréssel csak óvatosan, ellentétes tónusú színek nem feltétlen mutatnak jól hozzá, így inkább a sárgát, barnát, feketét elegyítsd a pirossal. A vörös mellett fontos szerepet tölt be az őszi trendekben még a kék, és a zöld is, és nagy visszatérőként az ezüst is.

Bershka  Zara  H&M

Pimkie  Kristin Fashion  Stradivarius

Extrém szabásvonalak – az asszimetria híveinek

Ősszel sok stílus irány megfér majd egymás mellett, a folkos darabokon át, a vintage stílusig.
A kora ősz nagy előnye, hogy még nem kell megválni a nyáron preferált maxiszoknyáktól, és ruháktól, a nyár üdesége jó hatással van az ősz zordságára. Szögletes formák, A- szabásvonalak, trapézruhák, ezek azok az alapelvek, amelyeket az idei trendek követnek. Az őszi divat remekül ötvözi a nehéz textúrájú anyagokat, a lágy könnyed darabokkal. Továbbra is maradnak a pólóruhák, félvállas felsők, amelyek hanyag bájosságot sugallnak. Ha hidegre fordul az idő, akkor pedig jöhetnek a szoknyaszerű kabátok, és bőrdzsekik. A nadrágok tekintetében idén két szélsőség között válogathatunk: a szűkszárúak, illetve a trapézszárú bővebb szabású nadrágok; ez alakfüggő természetesen.

Subarbird  H&M  Bershka  Magenta

Mayo Chix  Stradivarius  Maniaxtreme  Pimkie

Csipkék, és szőrmék, farmer, bőr - az őszi divat kellékei

Könnyen hordható, és kombinálható darabokra épül a divat, sportos irányvonal is megjelenik az öltözékekben. Az ősz hangulatát idézik a barna, és bézs árnyalatai. A praktikusság mellett fontos szem előtt tartani a nőiességet is, amelyet idén a szőrmék és csipkék csempészik vissza a hétköznapjainkba. A hidegebb napokon jól jön némi meleg ruha, így 2012-ben előkerülnek a farmernadrágok, és farmerkabátok is, továbbá érdemes odafigyelni a bőr rucikra, idén egyre több bolt polcain ott lesznek már. A bőrből készült darabokat, és a mintázott holmikat, ha kombinálod, akkor meglepően sikkes eredményt kaphatsz, csak merj kísérletezni!

New Yorker  Stradivarius  H&M  Pimkie

Bershka  Magenta  Kristin Fashion  Sugarbird

Bohém minták

A virágminták még mindig nagy szerepet játszanak a trendekben ősztől is, ám a színek kombinációjában enyhülést láthatunk; a harsány színeket felváltják a materiális földszínek. Ahogyan idén a sminktrendek is a romantikus vonalat követik, így ősszel a ruhákon is a romantika köszön majd vissza. A szőrmék miatt pedig az állatminták is megtalálhatóak, főként a leopárd és a kígyóbőr. A minták előtérbe helyeződnek ősszel, válassz az egyéniségedhez és a testalkatodhoz megfelelően a díszítésekből.

H&M  Pimkie  Stradivarius  Mayo Chix

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL