GASZTRO

Padlizsántorták joghurtos öntettel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 db 250 g-os padlizsán
200 g paradicsomhús
1 zselatinlap
1,5 ek olívaolaj
3 doboz sovány joghurt
1 ek apróra vágott mentalevél
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Megmossuk és széles csíkokban meghámozzuk a padlizsánt. A húsát 5 mm vastag karikákra szeljük. A héját 4-5 percig pároljuk, hogy megpuhuljon. A paradicsomhúst átpasszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.

2. Vékonyan kiolajozunk és közepes lángon felmelegítünk egy serpenyőt. A padlizsánkarikákat megsózzuk, megborsozzuk, és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, míg lassan megpuhulnak. Egy serpenyőben lassan felmelegítjük a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. A zselatinlapot lecsepegtetjük, a paradicsomhoz adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.

3. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra. Vékonyan kiolajozunk 6 kis sütőformát, és kibéleljük őket a padlizsánhéjakkal úgy, hogy fényes felük legyen az edény fala felé. A formákat megtöltjük felváltva egy réteg padlizsánnal és egy réteg paradicsommal, a tetejére padlizsánhéj kerül. 40 percig sütjük.

4. A joghurtot összekeverjük az apróra vágott mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk. A padlizsántortákat kiborítjuk a formákból, és hagyjuk kihűlni. A joghurtos öntettel tálaljuk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL